Sokolarstvo postalo dio Njemačke nematerijalne kulturne baštine

Napisao/la  Srijeda, 14 Siječanj 2015 00:58

Sredinom prosinca sokolarstvo, umjetnost lova pticama grabljivicama, prepoznato je kao UNESCO-vo nematerijalno kulturno dobro u Njemačkoj.

Prilikom svečanosti Trećeg Abu Dhabi festivala, orijentiranog na kulturu, Karl-Heinz Gersmann, predsjednik Njemačkog sokolarskog reda, ponosno je istaknuo da se sokolarstvo pridružilo dugačkoj listi njemačke nematerijalne kulturne baštine. Razne države dostavile su čak 83 zahtjeva za uključivanje na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine ali bilo je uspješno njih 27, među kojima i sokolarstvo.

Počasni predsjednik Međunarodnog savjeta za lovstvo i zaštitu divljači (CIC-a), Dieter Schramm, istaknuo je kako je ovo izuzetno postignuće i za priznavanje lovačke kulture u javnosti, te zahvalio sokolarima Ujedinjenih arapskih emirata na inicijativi da se sokolarstvo proglasi UNESCO-vom nematerijalnom kulturnom baštinom.

Sokolarstvo je priznato kao nematerijalna kulturna baština još u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Austriji, Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Južnoj Koreji, Mongoliji, Maroku, Kataru, Saudijskoj Arabiji, Španjolskoj i Siriji.

Lovac.info

Srodni sadržaj (po oznakama)