Sastanak župana PGŽ s predstavnicima rapskih lovačkih društava o ponovnom otvaranju zajedničkog lovišta na Rabu

Napisao/la  Srijeda, 12 Ožujak 2014 10:16

pgz-lovciŽupan primorski goranski, Zlatko Komadina, i njegovi zamjenici susreli su se s predstavnicima tri rapska lovačka društva - "Kunić" iz Raba, "Golub" iz Kampora i "Kuna" iz Lopara. Tema razgovora bilo je ponovno otvaranje zajedničkog lovišta broj VIII/102-"Rab". Rapsko lovište zatvoreno je od travnja 2013. godine zbog nepoštivanja Sporazuma sklopljenog između tih lovačkih društava pa je Lovačkom savezu Primorsko-goranske županije povjeren uzgoj i zaštita divljači, bez mogućnosti lova. 

pgz-lovciŽupan primorski goranski, Zlatko Komadina, i njegovi zamjenici susreli su se s predstavnicima tri rapska lovačka društva - "Kunić" iz Raba, "Golub" iz Kampora i "Kuna" iz Lopara. Tema razgovora bilo je ponovno otvaranje zajedničkog lovišta broj VIII/102-"Rab".

Rapsko lovište zatvoreno je od travnja 2013. godine zbog nepoštivanja Sporazuma sklopljenog između tih lovačkih društava pa je Lovačkom savezu Primorsko-goranske županije povjeren uzgoj i zaštita divljači, bez mogućnosti lova.

Kako bi se problematika rapskog lovišta kvalitetno riješila, Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza PGŽ, predložio je da zajedničko lovište ostane cjelovito, Primorsko-goranska županija raspiše natječaj za zakup lovišta, a da sva tri lovačka društva sporazumno sudjeluju u natječaju.

Predstavnicima lovačkih društava "Kuna" i "Golub" taj je prijedlog prihvatljiv, dok predstavnici Lovačkog društva "Kunić" smatraju da bi zajedničko lovište trebalo vratiti njima.

Primorsko-goranska županija pripremit će prijedlog sporazuma i pravilnika o lovnom redu i dostaviti ih lovačkim društvima na razmatranje.

PGZ.hr
Zadnja izmjena Utorak, 11 Ožujak 2014 20:17