Lovci protiv wildlife kriminala

Napisao/la  Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 00:06

CIC-logo-1Međunarodni savjet za lovstvo i zaštitu divljači (CIC) nastoji nastoji podržati projekte zaštite divljači i divljine kroz poticanje na održivu uporabu prirodnih resursa. Jedan od načina kojom CIC priznaje lidere očuvanja prirode je i CIC Markhor nagrada, koja se dodjeljuje dva puta godišnje u sklopu Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti. CIC se kao organizacija također želi uključiti u borbu protiv traffickinga divljih životinja, koji u posljednje vrijeme dobiva podosta pažnje od strane političkih grupacija, organizacija i medija.

CIC-logo

Međunarodni savjet za lovstvo i zaštitu divljači (CIC) nastoji nastoji podržati projekte zaštite divljači i divljine kroz poticanje na održivu uporabu prirodnih resursa. Jedan od načina kojom CIC priznaje lidere očuvanja prirode je i CIC Markhor nagrada, koja se dodjeljuje dva puta godišnje u sklopu Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti.

CIC se kao organizacija također želi uključiti u borbu protiv traffickinga divljih životinja, koji u posljednje vrijeme dobiva podosta pažnje od strane političkih grupacija, organizacija i medija. Jedan od posljednjih summita naglasio je važnost lovaca kao karike koja bi mogla ojačati globalnu borbu protiv organiziranog kriminala. Zbog toga CIC organizira poseban summit pod nazivom „Lovci ujedinjeni protiv wildlife kriminala“ (kriminala nad divljim životinjama) koji će se održati 24. travnja u Milanu, Italija.

CIC