HGSS Makarska spasio istarskog goniča iz 10-metarske jame

Napisao/la  Nedjelja, 12 Siječanj 2014 00:41

spasavanje-psa-vrgorac 3HGSS stanica Makarska je posredstvom centra 112 zaprimila dojavu od vlasnika M.J. da mu je u jamu kod sela Zavojane smještenom u okolici Vrgorca, upao lovački pas. Nakon dolaska do jamskog otvora utvrđeno je kako se radi o manjem speleo objektu dubine ne veće od 10 metara u koji se uz pomoć užeta spustio jedan spašavatelj. Na dnu jame je zatekao poprilično uplašenog i uznemirenog psa no usprkos tome ga je bez većih problema stavio u za to pripremljenu vreću, nakon čega je izvučen na svjetlo dana.

spasavanje-psa-vrgorac 3Brzom akcijom makarskih gorskih spašavatelja iz 10-metarske jame je spašen lovački pas i vraćen vlasniku. 

HGSS stanica Makarska je posredstvom centra 112 zaprimila dojavu od vlasnika M.J. da mu je u jamu kod sela Zavojane smještenom u okolici Vrgorca, upao lovački pas.

Nakon dolaska do jamskog otvora utvrđeno je kako se radi o manjem speleo objektu dubine ne veće od 10 metara u koji se uz pomoć užeta spustio jedan spašavatelj. Na dnu jame je zatekao poprilično uplašenog i uznemirenog psa no usprkos tome ga je bez većih problema stavio u za to pripremljenu vreću, nakon čega je izvučen na svjetlo dana.

Maleni istarski gonič je predan svome vlasniku čime je uspješno okončana još jedna akcija na očigledno zadovoljstvo kako psa tako i njegovog vlasnika.

spasavanje-psa-vrgorac 1

spasavanje-psa-vrgorac 4

spasavanje-psa-vrgorac 2

Dalmacija news, L.K., 30.12.2013; foto: T.B., GSS
Zadnja izmjena Nedjelja, 12 Siječanj 2014 15:26