Požeški lovci darovani isklesanim reljefom sv. Huberta

Napisao/la  Subota, 11 Siječanj 2014 17:24

isklesani-hubertZagrebački klesar splitskih korijena Džoni Kačić poklonio je  Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije reljef sv. Huberta, zaštitnika lovaca. Do toga je došlo nakon višegodišnjeg rada Kačića na niz sakralnih objekata u Požeškoj biskupiji i prijateljstva sa lovcima požeškog kraja. On je klesarski zanat izučio na Braču i bavi se uglavnom restauriranjem i konzerviranjem sakralnih zdanja, pa je iz bračkog kamena nakon više od tri tjedna rada isklesao reljef sv. Huberta u znak priznanja za sve ono što rade za sredinu u kojoj žive.

isklesani-hubert2Zagrebački klesar splitskih korijena Džoni Kačić poklonio je  Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije reljef sv. Huberta, zaštitnika lovaca.

Do toga je došlo nakon višegodišnjeg rada Kačića na niz sakralnih objekata u Požeškoj biskupiji i prijateljstva sa lovcima požeškog kraja. On je klesarski zanat izučio na Braču i bavi se uglavnom restauriranjem i konzerviranjem sakralnih zdanja, pa je iz bračkog kamena nakon više od tri tjedna rada isklesao reljef sv. Huberta.

Težak je blizu 20 kilograma, a klesar, koji inače nije lovac, poklanja ga lovcima u znak priznanja za sve ono što rade za sredinu u kojoj žive.

Reljef će ukrašavati prostorije lovačkog saveza Požeško-slavonske županije čiji je predsjednik Zdravko Vujnović ugodno iznenađen i sretan zbog ove geste. U nizu aktivnosti humanitarnog, društvenog i sportskog karaktera   ideja je požeških lovaca i gradnja križnog puta do Voćina, kojega svake godine pohodi više desetaka tisuća hodočasnika, a lovci ih uvijek na proputovanju dočekaju i ugoste na lokaciji Leštat pod Papukom.  Svojim radom nastoje doprinijeti i lovnom turizmu pa će tako i ove godine održati državno prvenstvo u gađanju glinenih golubova u Bzenici.

isklesani-hubert

Večernji list, J.T., 10.01.2014
Zadnja izmjena Subota, 11 Siječanj 2014 19:24