Sv. Hubert u Valpovo donio prvi snijeg

Napisao  Četvrtak, 05 Studeni 2009 06:54
sv-hubert-valpovo-uvijecnici.jpg Lovački savez Osječko-baranjske županije, Lovni ured Valpovo i Lovačko društvo „Šljuka“ iz Valpova organizatori su obilježavanja dana svetog Huberta, a loše vrijeme nije poremetilo predviđeni spektakl. Okupljeni građani mogli  su doživjeti kako je nekada izgledao lov u visokom društvu.

Lovce iz cijele županije primio je i pozdravio gradonačelnik Valpova Leon Žulj, a obraćajući im se istaknuo je značaj lovstva kao gospodarske grane i potencijale koje ima lovstvo u turističkoj ponudi naše županije.

Lovački savez Osječko-baranjske županije, Lovni ured Valpovo i Lovačko društvo „Šljuka“ iz Valpova organizatori su obilježavanja dana svetog Huberta, a loše vrijeme nije poremetilo predviđeni spektakl. Okupljeni građani mogli  su doživjeti kako je nekada izgledao lov u visokom društvu.

Lovce iz cijele županije primio je i pozdravio gradonačelnik Valpova Leon Žulj, a obraćajući im se istaknuo je značaj lovstva kao gospodarske grane i potencijale koje ima lovstvo u turističkoj ponudi naše županije.

sv-hubert-valpovo-uvijecnici-540.jpg
U viječnici

 

Nakon uprizorenja odlaska u lov i povratka iz lova te odavanja počasti odstrijeljenoj divljači sudionici su u mimohodu uz baklje otišli u valpovačku župnu crkvu na svetu misu u čast sv. Huberta, zaštitnika lovaca i lovstva. Uz gradonačelnika Valpova - domaćina ovog skupa obilježavanju dana Sv. Huberta sudjelovali su dožupan Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak te Predsjednik Lovačkog saveza prof. Zlatko Stolnik sa suradnicima te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.

sv-hubert-valpovo-naprijemu.jpg
Na prijemu

U uprizorenju su sudjelovali Zvonko Barić kao grof Rudolf Normann, Marija Skokić kao njegova supruga, Josip Štefić kao grof Janković, Tea Čamagajevac, Vedrana Arnaut i Ivačnica Bulut kao princeze.

03.11. 2009.g (utorak) u gradu Valpovo

 16:15

Prijem gostiju kod gradonačelnika Grada Valpova

16:45

Okupljanje sudionika ispred Dvorca grofa Norman Prandau.

 17:00

Prigodan program :
-   Prigodni kostimirani prikaz odlazaka grofa u lov
-   Dolazak grofa iz lova i prikaz načina počasti odstreljenoj divljači
-   Uprizorenje  nastanka legende o sv. Hubertu

 17:45

Povorka u svečanom mimohodu s bakljama odlazi u  župnu Crkvu

     18:00

Sveta misa u  prigodno ukrašenoj župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene  Djevice Marije u Valpovu                                (Misu župnik: Josip Matanović). predvodi

 19:00 Prigodno druženje lovaca i gostiju u restoranu “Park” u Valpovu.

 

Izvor: www.valpovstina.info Autor Vladimir Vazdar |   Utorak, 03 Studeni 2009
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58