Lovci Karlovačke županije u Ogulinu proslavili dan svetog Huberta

Napisao  Četvrtak, 05 Studeni 2009 01:07

sveti_hubert_ogulin_09_120.jpg Vjernici, ali i brojni lovci  jučer su proslavili dan dan svetog Huberta. Rođen je oko 656. godine, a umro 30. svibnja 727. Crkva u svetom Hubertu idealizirala sveca koji štiti i čuva divljač i koji određuje čvrsta pravila i običaje lovaca, a štovanje sv. Huberta postao je moralni zakon u zaštiti prirode i okoliša.


Dan svoga zaštitnika i lovci u Karlovačkoj županiji obilježili su svetim Misama i lovačkim druženjima. Središnja svečanost održana je jučer u Ogulinu u 18 sati, gdje su bili prisutni brojni lovci i predstavnici Lovačkih društava iz cijele Karlovačke županije...

Vjernici, ali i brojni lovci  jučer su proslavili dan dan svetog Huberta. Rođen je oko 656. godine, a umro 30. svibnja 727. Crkva u svetom Hubertu idealizirala sveca koji štiti i čuva divljač i koji određuje čvrsta pravila i običaje lovaca, a štovanje sv. Huberta postao je moralni zakon u zaštiti prirode i okoliša.

 

lovci_hubert_akt.jpg

Dan svoga zaštitnika i lovci u Karlovačkoj županiji obilježili su svetim Misama i lovačkim druženjima. Središnja svečanost održana je jučer u Ogulinu u 18 sati, gdje su bili prisutni brojni lovci i predstavnici Lovačkih društava iz cijele Karlovačke županije.
Pored ogulinskog gradonačelnika Nikole Magdića i njegovih zamjenika, na svečanosti je bio prisutan i župan Karlovačke županije Ivan Vučić sa svojim zamjenicima. Na ovom, za lovce važnom događaju, prisustvovao je i predsjednik Saveza lovaca Republike Hrvatske Đuro Dečak, kao i predsjednik saveza lovaca Karlovačke županije Vinko Pavlić. Lovci su, nakon polaganja vijenaca na Trgu hrvatskih rodoljuba, prisutvovali Svetoj misi koju je predvodio župnik i dekan ogulinski mons. Tomislav Rogić, nakon čega su uz prigodan domjenak druženje nastavili u novoj Sportskoj dvorani.

Izvor: www.ogulin-info.com |Srijeda, 04 Studeni

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58