Jedan lovni dan u okolici Županje

Napisao/la  Ponedjeljak, 08 Prosinac 2014 11:31

Evo i kod mene opet veseli vikend... Neuobičajeno toplo vrijeme nije ulijevalo nadu u ozbiljan lov jer su dlakavi pomagači rano počeli tražiti vodu. Lovio se fazan-pijetlovi, patka gluhara, zec i naravno dlakavi grabežljivci.

Dvadesetak lovaca, pet oštrodlakih njemaca i mali minsterlander, dva prigona, i rezultat nije izostao: 11 fazana, 12 zečeva i jedna ali vrijedna (jer je moja i prva u životu) patka gluhara.

Stariji me kolega uputio prema sredini poljoprivredne table, gdje je jedna manja mlaka, vrtača puna vode s par topola. Kaže, tu ti bude pataka, ako ima vode. Samo tiho i budi spreman. Ajd, rekoh, da vidimo. I tako ja bacim "marku" na taj pravac i kad sam stigao na cca 50 koraka od mlake, netko drekne na svog psa. A iz rupe izlijeće eskadrila i pravac od mene kroz te topole... 20-ak pataka...

Držim pušku u ramenu al ne mogu od krošanja. Kad jedna krene na stranu, popratim i iz lijeve cijevi – pljus! 3,1mm Duga Resa ju obara na glavu.

Osjećaj prekrasan, a par sekundi sam bio u očaju. Do kraja dana sam imao još par prilika al nas je bilo previše na jednom mjestu te nisam više ništa odstrijelio. Tata je odstrijelio lijepog zeca a jednog je ranio nažalost. Njega sam natjeravao kilometar po strništu kukuruza s minsterlanderom ali nam je ušao u kukuruzište i ispario. Evo par sličica, dobra vam kob iz Županje!

forum.lovac.info, G., studeni
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023