Lovci LD Zaprešić održali tradicionalni lov za goste

Napisao/la  Četvrtak, 29 Siječanj 2015 04:59

Lovačko društvo "Zaprešić" 17. siječnja bilo je domaćin tradicionalnog novogodišnjeg lova za goste koji okuplja lovce iz cijele Hrvatske, a na svečanom ručku pridružili su im se brojni prijatelji iz gospodarskog i političkog života Grada Zaprešića.

I ove je godine odaziv na siječanjski lov na fazane bio odličan. Osamdesetak lovaca iz Zagrebačke, Krapinsko Zagorske, Sisačko Moslavačke i Karlovačke županije te Dalmacije i Slavonije, krenulo je nakon pozdravnih riječi domaćina i predsjednika društva Danijela Saića prema rijeci Krapini. 

Nakon dvosatnog lova, uslijedio je kratak predah uz potok Črnec. Tamo su se odlično raspoloženi lovci ugrijali uz vatru i doručak, nakon čega su krenuli u drugi trip prema Lovačkom domu. Četverosatni lov završio je odavanjem počasti ulovljenim fazanima i ručkom organiziranom u čast svim gostima našega grada. Zabava je nastavljena uz pjesmu, lovačke specijalitete i kapljicu dobrog vina.

Još se jednom pokazalo kako je lov dobra prilika za druženje s prijateljima, rekreaciju i uživanje u prirodi. Ovdje svakako treba naglasiti i brigu prema životinjama, jer osim hranjenja u zimskim uvjetima, lovci brinu i za opstanak određenih životinjskih vrsta. 
Tako su lovci tijekom prošle godine na naše područje pustili ukupno 150 fazana i iznijeli preko 14 tona kukuruza za zimsku prihranu na svoja hranilišta.

Zaprešić.hr, 20.01.