Lovačka kuharica

Nedjelja, 17 Prosinac 2006 01:00
Ocijeni
(3 glasova)
  • Autor: OLGICA TERZIĆ
  • Izdanje: 83 stranice, tvrdi uvez
  • Izdavač: ZRINSKI, Čakovec (1996 godine)
  • ISBN: 953-155-025-5
  • Dimenzije: 21 cm
  • Cijena : 106,56 Kn
  • Napomena :

OLGA TERZIĆ- U ovu knjigu koju sam namijenila domaćicama, lovcima i svim simpatizerima lova i, pretočila sam sve svoje iskustvo domaćice koja je imala priliku često koristiti divljač u svom jelovniku. Kao mlada neiskusna domaćica služila sam se receptima koje sam pronašla u nekim časopisima i ponekoj knjizi. Mom mentalitetu Slavonke i mom ukusu često ta jela nisu prijala.

U svojoj ljubavi prema kuhanju, često sam odlutala u nepoznate, i neistražene prostore tražeći nešto novo, za mene bolje, prilagođeno mom ukusu. Moram priznati da je bilo i takvih situacija koje me nisu zadovoljavale, ali nastavljala sam dalje i, učeći na pogreškama, pronašla svoj put. Biti dobra kuharica, za mene ne znači prelistavati razne, ma i vrlo priznate kuharice, već voljeti kuhanje, razmišljati, vježbati i iznova stjecati iskustva. 

Da bi domaćica pripremila odličan objed prema nekom receptu, nije dovoljno čitati ga i raditi po njemu. Ona mora (a može) dodati mnogo vlastitog iskustva, ukusa i mašte (kreativnost mora doći do izražaja). Postoje mnoga pravila po kojima se moramo ravnati, ali znamo da su pravila vrlo kruta, pa zašto ih ne učinimo. KUHARICA ZA LOVCE I LOVICE!

 Izvor: Superknjižara

 

Lovačka kuharica će nam uvelike doprinijeti promicanju razumijevanja lova kao športa, kreativnosti u kuhinji, a napose kulturi uživanja jela od mesa divljači.

Autorica nas upoznaje s općim pojmovima lova, vodi kroz probleme čišćenja, guljenja i otvaranja divljači, upućuje u tajne pripremanja mesa, obasipa mnoštvom raznovrsnih recepata, te savjetuje kako zgotovljena jela poslužiti u kojoj pojedinim prilikama.

Iznenađenje je prilog o začinskom bilju s kojim se meso divljači pretvara u fantastične specijalitete. Nažalost nije nam uvijek dostupno pa nas autorica upoznaje kako ga sami uzgajati i tako kompletirati svoju lovačku kuhinju, odnosno prehranu još više približiti prirodi...

Izvor: Zrinski Čakovec

Pročitano 8358 puta Zadnja izmjena Subota, 18 Travanj 2015 13:58
Čitajte još u ovoj rubrici: « Lovačka kuhinja - pernata divljač
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023