Broj žena lovaca u europi svake godine u porastu

Četvrtak, 17 Listopad 2013 10:59
Ocijeni
(0 glasova)

Lice lovstva se promijenilo. U posljednjih desetak godina sve više žena lovaca pridružilo se Europskoj lovačkoj zajednici, aktivno sudjeluje u održavanju lovačkih događanja i lovstva opčenito, a sve u cilju što veće povezanosti s prirodom.

lovice-13

Uz Međunarodni dan seoskih žena koji je održan 15.listopada, FACE je stavio poseban naglasak na lovice. Udio žena u lovačkoj zajednici varira između različitih regija, najbrojnije su u Skandinavskim zemljama, zatim Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Nizozemskoj. U Norveškoj 12% lovaca su žene, a u Njemačkoj svaki deseti lovac je žena.

Broj žena lovaca je osjetno porasao u posljednjih nekoliko godina. U Norveškoj je broj lovica u posljednjih deset godina porastao za 60%. Razlog tome krije se u norveškoj organizaciji NIFF (Norges Jager-og Fiskerforbund) koja se usredotočila na zapošljavanje žena lovaca i ribolovaca. NIFF je započela incijativu "NIFF Jenter" koja ima za cilj poticanje i aktiviranje žena u organizaciji.

U 2011, Njemačaka lovačka udruga DJV provodi anketu među lovcima koji su upravo dobili svoje lovačke dozvole. Od novih lovaca, 19,8% su bile žene, to pokazuje porast broja lovica s obzirom na protekle godine. U istoj anketi DJV postavlja lovicama pitanje motivacije za polaganjem lovačkog ispita. Četri najčešča odgovora su bila : uživanje u prirodi, zaštita prirode, odlazak u lov i treniranje pasa. Posljednja motivacija je bila najviše zastupljena među ispitanicima. DJV zaključuje da zene soju stras za lovom otkriju kroz rad pasa u polju.

Možete vidjeti udio žena lovaca u Europskim zemljama ovdje.

 

LOVAC.info
Pročitano 4011 puta Zadnja izmjena Ponedjeljak, 12 Listopad 2015 11:19

Srodni sadržaj (po oznakama)

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023