Četvrto prvenstvo LS Dubrovačko neretvanske županije u radu pasa goniča na zecu

Napisao/la  Četvrtak, 30 Listopad 2014 11:12
Ocijeni
(0 glasova)

Četvrtu godinu zaredom u organizaciji LS Dubrovačko-neretvanske županije održano je županijsko prvenstvo u radu pasa goniča na zecu. Priredba je ponovno održana na Lisačkim Rudinama, a domaćin je bila LU "Primorje" - Visočani.

Nastupilo je ukupno 9 natjecatelja iz 5 lovačkih udruga. Natjecanje se odvijalo u 3 baterije, a sudili su lovno-kinološki suci Branimir Šakić, Vlaho Sutić i Ivo Butigan. Pomagali su im lovno-kinološki suci Mato Špilj i Hrvoje Bratoš. Po izuzetno vjetrovitom i suhom vremenu nije bilo lako pronaći i goniti zeca. To je uspjelo prošlogodišnjoj državnoj prvakinji, kratkodlakoj istarki Bianci, vlasnika Ivana Miline iz LU "Kamenjarka" - Korčula, koja je zeca gonila 37 minuta, čime je osigurala pobjedu. Zeca je uspjela podignuti i vrlo kratko goniti kratkodlaka istarka Astra, višestruka županijska i državna prvakinja vlasnika Nikole Miline iz LU "Kamenjarka" - Korčula. Time je osigurala drugo mjesto.

Sudačko povjerenstvo imalo je zaista težak zadatak da između ostalih pasa koji nisu položili ispit izaberu još jednog, koji će predstavljati LSŽ na skorom državnom prvenstvu. Odluka je kao i lani pala na kratkodlaku istarku Laru vlasnika Vedrana Vodopića iz LU "Primorje" - Visočani.

Spomenuta trojica vlasnika pasa nagrađena su pokalima koje im je uručio predsjednik nadzornog odbora LSŽ Luka Grlica.

LS Dubrovačko neretvanske županije, 26.10.
Pročitano 2479 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023