Hornady InterBond

Napisao  Subota, 12 Prosinac 2015 22:08
Hornady InterBond Hornady InterBond

Bonded zrna imaju olovnu jezgru povezanu sa košuljicom. To se radi kako bi se izbjeglo razilaženje košuljice i olovne jezgre. Misli se da je razdvajanje košuljice od jezgre vrlo loša stvar. To nemora biti potpuno točno u svim situacijama.

Bilo dobro ili loše, ovisi o tome kada, gdje i kako se odvajaju. Stoga, spajanje jezgre i košuljice imaju svoje prednosti. Bonded zrna mogu biti izrađena da dublje penetriraju zbog boljeg zadržavanja mase te mogu biti izrađeni da se više šire jer su čvršći. Hornady Interbond zrno nastalo 2003 godine je bonded koje i penetrira duboko te radi veliku gljivu.

Jedna od rijetkih pojedinosti koje proizvođači zrna čuvaju ispod ključa je njihov proces povezivanja olova sa košuljicom. Neke jezgre je lagano zavariti sa košuljicom, a neke se elektrokemijski spaja. Bez obzira kako se jezgra i košuljica spajaju, krajnji rezultat je jednak, zrno prilikom udarca ostaje cijelo. Hornady Interbond zrno koristi košuljicu od bakra. Prema standardima klasičnih zrna, košuljica u Interbondu je vrlo debela te ispunjena olovom. Prema volumenu, u Hornady Interbond zrnu ima više košuljice nego olova. Ovo zrno se razlikuje od drugih jer prilikom deformacije radi vrlo široku gljivu, obično dvostruko veću od promjera zrna.

Djelovanje na meti? Ogromna predaja energije u nekoliko prvih centimetara penetracije. Interbond zrna ne penetriraju duboko kao druga Bonded zrna, ali rade širu ranu te ozljeđuju više tkiva. Pozitivno kod interbond zrna je to što za deformaciju treba brzinu od samo 520 metara u sekundi. Lovci mogu Interbond zrno koristiti i za dalje hitce gdje brzina zrna pada.

Zadnja izmjena Nedjelja, 13 Prosinac 2015 17:14
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023