Ruger i PolyCase u suradnji ponudili više kalibarska streljiva sa novim ARX zrnom

Napisala  Nedjelja, 08 Studeni 2015 15:20

Ruger je odlučio ući u posao sa streljivom sa firmom PolyCase. Najavljeno je da Ruger i PolyCase počinju sa proizvodnjom streljiva u kalibrima 380 ACP, 9mm Luger, 40 S&W i 45 ACP. Time je po prvi put Rugerovo ime na kutiji streljiva.

Iako je Ruger ima svoje ime na čahurama (204 Ruger, 300,375, 416 Ruger Compact Magnum), ovo je prvi put da je Streljivo nazvano Ruger.

Streljivo se puni sa novim ARX zrnom nastalim partnerstvom Rugera i PolyCase. Gil Horman je objasnio kako novo ARX zrno djeluje i kako je napravljeno.

"Za razliku od običnih zrna sa košuljicama koji trebaju puno rada i teške opreme za proizvodnju, inovativna Inceptor zrna se izrađuju od mješavine bakrene piljevine i polimernog praha lijevanjem pod visokom temperaturom. Nakon hlađenja zrna se transportiraju do bubnja koji ih izglađuje prije punjenja. Materijal od kojeg se izrađuju je dobiven reciklažom. Lijevanje zrna je brzo i efikasno te dopušta veliku proizvodnju sa malo otpada.

Rezultat toga je lagani projektil sa poželjnim kvalitetama. Projektili su bezolovni, što omogućuje njihovo korištenje na cijelom Svijetu. Zrna prilikom leta i udarca u meku metu zadržavaju kompaktnost ali prilikom udara u tvrdu metu poput željeza ili betona se raspadaju i time smanjuju mogućnost rikošeta. Nakon ispucavanja projektili se mogu sakupiti te reciklirati u nove projektile. Konačni rezultat toga je ARX zrno, patent koji uzima sve prednosti i fleksibilitet lijevanja zrna.

Balističari iz PolyCase su mjesecima dizajnirali i testirali projektile u vodenom mediju i zračnim komorama. Posebno dizajnirana krilca(Power Blades) na njemu osiguravaju stabilan let." Prema izjavama firme PolyCase, streljivo koje izrađuju sa Rugerom je velika čast i sa ponosom će nositi to ime.

Prema osnivaču PolyCase streljiva Paulu Lemke, Ruger je firma koja gleda u budućnost i kao jedna od najvećih firmi u Americi,njihov pogled na tehnologiju ima isti smjer kao Polycasov. Paul Lemke je ponosan i sretan što će ove dve firme kombinirati svoje snage u proizvodnji inovativnoga streljiva.

 

Zadnja izmjena Srijeda, 18 Studeni 2015 09:16
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023