KORONA JE NEKE AKTIVNOSTI POREMETILA ALI TRADICIJA NIJE ZABORAVLJENA

Napisao/la  Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 08:49

Korona je neke aktivnosti poremetila, tradicija okupljanja gostiju smanjena ali nije zaboravljena

Članovi LD SRNA Velika Gorica imaju staru dobru turopoljsku tradiciju okupljanja gostiju u lovu i poslije njega, no epidemija korone i nove mjere trenutačno su zaustavili okupljanja. Lovci iz Gorice su rado odlazili u goste, ali su rado i goste zvali u svoje lovište. Smanjenje okupljanja u zatvorenom prostoru na 25 osoba pogodilo je i njih. Tradicionalno polovicom siječnja u SRNI je bio lov za goste društva a, ondje bilo dosta gostiju iz raznih društava.

Strogo se pridržavajući epidemioloskih mjera gorički lovci su ove godine odustali od lova s gostima društva. Organizirali su običan lov na koji inače svaki lovac može dovest svoga gosta naravno da broj lovaca u zatvorenom prostoru u Lovačkom domu na Kušancu ne bude više od 25. Medju gostima je bio i Vlado Kireta prvi lovac Sisačko moslavačke županije lovac koji ondje dolazi godinama.

Lov je protekao lovački jer je platilo glavom par zečeva i dosta fazana. Baš zbog onog druženja nakon lova i korone u Lovačkom domu bilo je malo lovaca. Jednostavno Turopoljci su dobri domaćini i svoje goste nećemo ostaviti gladne i žedne, kazuje Josip Jančić Babriga prvi čovjek društva. Zato će gostima poslati pismo kako je korona samo privremeno odgodila poziv u goste. Nadaju se da će opet i to uskoro nastaviti tradiciju lovačkih okupljanja..

Boris ĆAVAR 
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 10:55