LOVCI LEKENIKA U SPOMEN NA UMRLOG PRIJATELJA

Napisao/la  Utorak, 04 Siječanj 2022 08:35

Memorijal Ivan Sovina za lovca i čovjeka

rvog dana Nove godine u podne u lovištu LU “Šljuka” Lekenik započeo je Memorijal Ivan Sovina . U spomen na svog umrlog člana i humanog čovjeka, ljubitelja lova i prirode, Ivana Sovinu, održali su lov na sitnu divljač u njegovu čast.

Ivan Sovina umro je u travnju 2020.godine od opake bolesti, a da za nju skoro i nije znao. Kažemo skoro, jer dva mjeseca prije smrti lovio je šljuke u Lekeniku. Volio je lov, prirodu, bio je poznati kinološki sudac i uzgajivač pasa.

Dva mjeseca prije smrti lovnik Franc Pirš snimio je ga sa ulovljenom šljukom. To je mu bila zadnja lovačka fotografija i posljednji lov.

Lovci LU “Šljuka” Lekenik rješili su da krenu sa Memorijalom Ivan Sovina. Prvog dana Nove godine okupili su se u svom lovištu u lovu na sitnu divljač, lovu kakav je pokojni Ivan Sovina volio. Lov je bio uspješan no važnije je sjećanje na prijatelja i lovca. Sjećaju se kako im je stalno govorio, kako treba ići u lov i prirodu, kretati se, te je on i u osmom desetljeću života lovio i hodao lovačkim stazama.

Počivao u vječnim lovištima dragi prijatelju. Kao što je rekao predsjednik LU “Šljuka” Lekenik Ivan Kovačević, ovaj Memorijal Ivana Sovine je najmanje što možemo učiniti za pokojnog člana, u njegovo sjećanje.

U sjećanje na njegove lovačke staze, laka mu hrvatska zemlja po kojoj je ponosno hodio, pokoj mu duši na nebeskim stazama...

 Boris ĆAVAR

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 09:12