SUSRET U LICI TROFEJI U STAJNICI

Napisao/la  Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 13:27

U Lici u mjestu Stajnica u općini Brinje živi zanimljiv čovjek i lovac. Dalibor Perkovic nema još četiri i pol desetljeća života a ima zanimljiv život.

 

Najmlađi Grom je lovac veteran

U Lici u mjestu Stajnica u općini Brinje živi zanimljiv čovjek i lovac. Dalibor Perkovic nema još četiri i pol desetljeća života a ima zanimljiv život. Sa devetnaest godina 1995.godine bio je jedan od najmlađih a možda i najmlađi vojnik u GROMOVIMA Drugoj gardijskoj brigadi Hrvatske vojske. Bio je u drugoj satniji prve bojne poznatoj kao Crne mambe. Nakon rata vratio se u rodnu Stajnicu a uz vojsku zavolio je lov stvo. Iako mu nitko u obitelji nije bio lovac stazirao je i prvih godina bio u LD Kapela Jezerane a potom u brinjskom lovačkom društvu. Stigao je biti nekoliko godina profesionalni lov čuvar u jednom privatnom lovištu.

Dok pokazuje svojih stotinjak trofeja SRNJAKA koje je postavio u posebnoj prostoriji Perkovic tvrdi kako SRNJAKA ima u lickim lovistima samo ih treba a pronaći. Nekad se danima prati kretanje SRNJAKA a pojedina grla je godinama pratio da bi od došao do trofeja. Naravno sumrak i zora su najbolji za ulov ali ljeti za parenja i najtopliji dan[b1].

Još bi DALIBOR Perkovic mogao dosta tog pričati da mu nisu došli prijatelji iz Zagreba. K njemu dodaju vojni i policijski veterani i naravno lovci ..

Napisao i snimio BORIS ĆAVAR