LOVCI U LEKENIKU I LJETI NE ODMARAJU

Napisao/la  Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2020 16:32

Članovi LU „Šljuka“ Lekenik i po ljetnim vrućinama su radili i to dragovoljno.

Organizirano je nekoliko radnih akcija na uređenju budućeg Lovačkog doma u šumi Kalje i izgrađeno je nekoliko novih čeka. Uz stabilne čeke izgrađeno je i nekoliko privremenih drvenih čeka, jer su u kolovozu divlje svinje pravile velike štete pogotovu na kukuruzu. Organizirano je i nekoliko hajki na divlje svinje, ali shvatili su lovci u Lekeniku, bez čeke nema odsrijela divljih svinja.

Dok predsjednik lekeničke udruge, Ivica Zubec, pokazuje što je sve urađeno, lovnik Franc Pirš sve to fotoaparatom dokumentira. Pošto su dobili stambeni kontejner za ured lovnika i predsjednika, trebalo je sve prilagoditi.

Kontejner je uređen u fini ured, pa je natkriven velikom nastrešnicom. Sve je to urađeno majstorski, a majstori su bili lovci raznih zanimanja i struka. Inače, planirano je kraj stare barake u šumi Kalje, gdje se lovci okupljaju, izgradnja novog lovačkog doma. Do izgradnje novog, lovci su uredili okolicu starog doma.

U lovištu, uz spomenute privremene i prijenosne čeke za lov na divlje svinje, lovci su izmislili i „Čeku Izvršnog odbora“. Članovi Izvršnog odbora udruge izgradili su svoju čeku. Naravno da su radili ravnopravno sa ostalim lovcima.

Boris ĆAVAR

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2020 16:41