Lov za goste u Kupinečkom Kraljevecu

Napisao  Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 18:21

U subotu, 7. siječnja 2017. u LD „FAZAN“ Brezovica-Kupinečki Kraljevec lovna jedinica Kupinečki Kraljevec održan je tradicionalni lov za goste.

Unatoč hladnoći okupilo se trideset i osam lovaca i jedna lovkinja.
Domaćini su se pobrinuli da u lovačkom domu koji se nalazi u samom srcu lovišta svoje goste dočekaju sa doručkom i pićem dobrodošlice.

Iako se živa na termometru spustila na -14 C svi okupljeni su s nestrpljenjem očekivali početak lova.
Nakon pozdrava potpredsjednika Josipa Šintića lovnik Mladen Vlašiček dao je detaljne upute vezane za sam lov s posebnim naglaskom na sigurnost sudionika. Lovilo se na području Kraljevečkog polja.


Bez obzira što se radi o lovištu koje je rubni dio Grada Zagreba ispresijecanim naseljima i prometnicama ,već na samom početku lova bilo je vidljivo da se u lovištu dobro gospodari te su svi imali priliku za odstrijel.
U lovu je odstrijeljeno 46 kljunova fazanske divljači.

Po dolasku u lovački dom odana je počast divljači, te su svi nazočni pozvani na pripremljeni domjenak, izvrstan lovački gulaš koji su pripremili vrsni kuhari Boris Sviben i Željko Krček. Druženje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati. Zadovoljstvo na licima gostiju ukazivalo je na to da će se i ubuduće rado odazvati pozivu vrijednih domaćinima.

 

Tomislav Rončević, mag.ing.agr
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 18:57