Hrvatske lovkinje zajedno u lovu na crnu divljač

Napisao  Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 18:12

Krajem prosinca 2016. godine u gorskim šumskim predjelima Papuka, točnije na slavonskoj Ravnoj Gori, organiziran je lov na crnu divljač za sve Hrvatske dame lovkinje.

Lovačko društvo „Košuta“ Pakrac zajedno s predsjednikom Petrom Jambrekovićem već drugu godinu za redom u dogovoru sa članicama prvog hrvatskog Kluba lovkinja LSBBŽ „Gea“ kojim predsjeda Ivana Jambreković, ugostilo je šesnaest (16) lovkinja.

Cilj poziva bio je isključivo upoznavanje te zajedničko druženje lovkinja i lovaca, razmjena iskustva te povezivanje hrvatskih lovkinja sa ciljem daljnjeg zajedničkog djelovanja na području lovstva.

Lovu su se odazvale članice ženskog lovačkog društva „Slavonske lovkinje“, kojim predsjeda Jolanka Gudinjacki iz Vinkovaca, članice ženskog lovačkog društva „Grlice“ Čakovec, na čelu sa Željkom Fažon, članice ženske lovačke udruge „Dama Dama“ kojom predsjeda Anita Bračun te ostale lovkinje koje love na području Hrvatske.


Predivnom skupu lovkinja i lovaca također se pridružio predsjednik lovačkog saveza Požeško-slavonske županije g. Vujnović te predsjednici susjednih lovačkih društva. Lovni dan prošao je vrlo uspješno za što su zaslužni članovi „Košute” koji su brinuli o svim segmentima organizacije.


Predsjednik Jambreković zahvalio je lovkinjama i izrazio želju da lov u „Košuti“ postane tradicija Hrvatskih lovkinja te da se iduće godine okupe još u većem broju!
Dobra Vam kob lovkinje i nadamo se novom susretu!