Video: Ris se penje na pričeku

Napisao/la  Petak, 17 Lipanj 2016 07:10
Ris Ris

Lovci kada razmišljaju o neželjenom društvu na čeki ili pričeki razmišljaju o puhovima i vjevericama. Međutim kako bi reagirali da vam se na čeku popenje ris?

Čini se da lovci bez obzira na kamuflažne sposobnosti i dalje privlače nepoželjne vrste na sebe. Među najnepoželjnijima je medvjed, koji može biti i jako opasan. Na našu sreću medvjedi rijetko sreću ljude, a i kada ih sretnu, bježe glavom bez obzira, u većini slučajeva.

Isto bi mogli reći i za risove, ali ove mačke su nešto tvrdoglavije od medvjeda. Zabilježeno je više slučajeva da su mali predatori čak napali lovce ili mamce svojim kanđama. Najčešće se radilo o napadu na mamce za jelene ili purane. Nemojte se zavarati, ris ostavlja dojam nimalo sličan dojmu udomaćene mačke. Ris kojemu je vaše lice u dometu nije nimalo dobra situacija.

Vrlo dobro je postupio ovaj lovac te pokazao risu da se zapravo na čeki nalazi čovjek. U mnogim slučajevima dovoljno je pokazati se divljoj životinji, bez obzira o kojoj se vrsti radilo, da vam okrene rep i pobjegne. Ako to ne učinite, što se tiče predatora, vrlo lako ćete se pretvoriti iz lovca u lovinu!

Zadnja izmjena Petak, 17 Lipanj 2016 07:19