Namibija ukida sve zabrane lova

Napisao/la  Petak, 11 Ožujak 2016 07:38

Namibia je jučer napravila divovski korak prema lovcima kada je Ministarstvo okoliša i turizma odlučilo ukinuti sve zakone o zabrani lova i prijevozu trofeja.

Ovo je pobjeda Namibijske vlade koja muči muku sa organizacijama koje pokušavaju zabraniti lov, lov koji je u Namibiji jedan od glavnih izvora prihoda.

Prema All Africa časopisu, ministarstvo je odabralo da će spadati u države koje su za lov, te će se zalagati protiv svih zabranama lova i kampanjama za zabranu lova u budućnosti.

Kako se doznaje Namibijsko ministarstvo turizma donijelo je ovakvu odluku kao rezultat protivljenja "anti-lovaca" koji su se protivili prodaji lova na crne nosoroge 2013 godine. Što se tiče brojki, nosorog odstreljen 2014 godine pridonio je čak 350 000 dolara zaštiti ove vrste i državnoj ekonomiji. Sretan lovac i njegova obitelj čak je primala prijetnje smrću, iako se ovdje radilo o starome nereproduktivnome mužjaku nosoroga. Štoviše, nosoroga bi se odstrijelilo i bez turističkoga lova zbog velike opasnosti da ozlijedi neku jedinku iz populacije nosoroga. Na ovaj način je lovcu ostvaren san, a Namibiji ekonomski dobitak.