ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA LU LOVAC HRVATSKI DRAGOVOLJAC – DUGA RESA

Napisao/la  Subota, 28 Ožujak 2015 00:01

LU LOVAC HRVATSKI DRAGOVOLJAC DUGA RESA, dana 27. ožujka 2015. godine u prostorijama Udruženja obrtnika Duga Resa, održala je redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu.

Skupštinu su vodili tajnik Udruge Damir Radinović i dopredsjednik Tone Mateša. Nakon uvodnih riječi te minute šutnje za sve umrle lovce te poginule branitelje, Skupština se nastavila usvojenim dnevnim redom.

Izvješćem o radu Izvršnog odbora LU Lovac Hrvatski dragovoljac Duga Resa za 2014/2015 lovnu godinu, skupštinari su upoznati sa aktivnostima članova. Između ostalog, vrijedno je istači da je IO održao 6 sastanaka, u Udrugu je primljeno devet novih članova, tako da Udruga sada broji 37 matičnih članova, 14 pridruženih i 4 podupiruća, što je ukupno 55 članova, povodom dana planeta zemlje priključili su se akciji čišćenja i uređenja šume u organizaciji sa LD „Brezetinac“ iz Bukovlja, sudjelovali su na obilježavanju dana Domovinske zahvalnosti u Siči i na misi u Barilovačkom Cerovcu, te paljenju lampiona kod spomenika u Barilovačkom Vencu, tradicionalno su na dan 137. Dugoreške brigade zapalili lampione kod Lovačkog doma Gaj u Zvečaju, obilježili su dan Sv. Huberta misom kod kapele Sv. Rok sa građanima grada Duge Rese, te su održali nekoliko lovova kod LD „Brezetinac“ sa kojima imaju i potpisanu Povelju te jedan lov kod LD u Generalskom Stolu. Donirali su 500 kg kukuruze LD „Brezetinac“.

Plan i program za 2015. godinu previđa niz aktivnosti, prije svega u mjesecu travnju sudjelovanje u najvećem EKO projektu u Hrvatskoj – ZELENA ČISTKA, te se 22.4.2015. godine za Dan planeta Zemlje uključiti u radnu akciju prema dogovoru sa lovnim društvima na području Lovnog ureda Duga Resa. Otići na gađanja glinenih golubova van grada Duge Rese te time predstaviti Udrugu, organizirati gađanje iz pušaka sa užlijebljenim cijevima (karabin) u dogovoru sa LD „Brezetinac“ ili LD „Generalski Stol“, pripremiti prijedlog novog Statuta te održati Skupštinu za donošenje istog, 3.11.2015. godine obilježiti zaštitnika lovstva Sv. Huberta misom u kapelici Sv. Rok, prema mogućnostima donirati sredstva ili kukuruz lovačkim društvima sa kojima surađuju, dogovoriti lovove sa prijateljskim lovačkim društvima te odrađivati sve ostalo prema odlukama Izvršnog odbora.

Skupštini su od uzvanika prisustvovali gradonačelnik grada Duga Resa Ivan Baršić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Boljar, predsjednik Gradskog vijeća grada Duga Resa Zlatko Grčić, predsjednik Zbora ratnih brigada županije karlovačke Ivo Benić, tajnik LD „Brezetinac“ Darko Halovanić i Stjepan Radinović.

Na Skupštini su dodijeljena priznanja i zahvalnice LD „Brezetinac“ i LD „Generalski Stol“ za dobru suradnju, Turističkoj zajednici grada Duga Resa za financijsku pomoć, Davorki Repulec Bogović i Josipu Galoviću za veliki doprinos u radu Udruge te Ivici Vukelji za medijsku potporu.

Skupština je završila uz dobru kapljicu i slasne zalogaje restorana „Frankopan“ te vesele zvuke trija „Veseli lovci“

                                                                                                                                                                                                                                                            Za lovac.INFO

                                                                                                                                                                                                                                                         Ivica Vukelja, prof.

Zadnja izmjena Subota, 28 Ožujak 2015 01:06