LD Jarebica iz Rogoznice nagodinu dobiva novi lovački dom

Napisao/la  Subota, 27 Prosinac 2014 06:02

Svoje trenutne prostorije, pokraj stare škole, članovi rogozničkog Lovačkog društva ‘Jarebica’ uskoro bi trebali zamijeniti primjerenijim i funkcionalnijim objektom. Naime, na prijedlog članova Lovačkog društva, Općina je izdvojila sredstva za izgradnju potpuno novog objekta, Lovačkog doma, na brdu Orljak iznad Podorljaka, a radovi bi prema riječima načelnice Općine Rogoznica, Sandre Jakelić, krenuli već početkom godine.

– U proračunu za iduću godinu izdvojili smo oko 300 tisuća kuna za potrebe izgradnje novih prostorija namjenjenih kvalitetnijem radu naših rogozničkih lovaca. Radi se o općinskom terenu za kojeg je riješena sva potrebna dokumentacija te se već početkom godine možemo nadati i početku gradnje objekta – kaže nam načelnica Sandra Jakelić.

Novi objekt od 50 metara četvornih u potpunosti će zadovoljiti potrebe članova društva, a osim funkcionalnosti, i sam položaj je impresivan, te prilagođen potrebama lovaca.

– I ovim putem se zahvaljujemo svima u Općini što su nam izašli u susret kako bi se rogozničkim lovcima napokon pronašao adekvatan prostor za rad. Radi se o nevjerovatno lijepoj poziciji na samom vrhu brda i iskreno, da smo i tražili bolje mjesto, teško da bi ga našli – kaže nam v.d. tajnika Lovačkog društva ‘Jarebica’ i lovočuvar, Ante Guteša.

U novom Lovačkom domu nalazila bi se jedna velika prostorija namijenjena sastancima i druženju, dok će se u potkrovlju postaviti i četiri ležaja.

– Kako se trenutno nalazimo blizu stare škole, i s obzirom na aktivnosti kojima se bavimo, u potpuno neprimjerenim uvjetima, ovo preseljenje će nam jako puno značiti. Lovcima je ipak mjesto u prirodi i u direktnom kontaktu s okruženjem u kojemu se najbolje snalaze – kaže Guteša.

Ne sumnjamo kako će se 80-tak članova rogozničkog Lovačkog društva osnovanog prije gotovo 60 godina vrlo brzo prilagoditi novoj lokaciji i poziciji na kojoj će i ubuduće skrbiti o održavanju životinjskog svijeta, ali i uživati u svojim lovačkim trofejima.

Šibenik portal, R.K., 18.12.