LD Žuna domaćin proslave sv. Huberta za sve lovce grada Zagreba

Napisao/la  Subota, 08 Studeni 2014 20:25

Lovci lovačkog saveza Grada Zagreba svečano su proslavili zaštitnika lovaca i lova Svetog Huberta na sam dan obilježavanja spomendana ovog sveca u Resniku. Uz preko stotinu lovkinja i lovaca na čelu s predsjednicima lovačkih društava Grada Zagreba proslavi su se odazvali i mnogobrojni uzvanici. Domaćini ovogodišnje proslave bili su lovci Lovačkog društva Žuna.

Lovci lovačkog saveza Grada Zagreba svečano su proslavili zaštitnika lovaca i lova Svetog Huberta na sam dan obilježavanja spomendana ovog sveca u Resniku. Uz preko stotinu lovkinja i lovaca na čelu s predsjednicima lovačkih društava Grada Zagreba proslavi su se odazvali i mnogobrojni uzvanici. Domaćini ovogodišnje proslave bili su lovci Lovačkog društva Žuna.

U povorci predvođenoj simboličnim likom Svetog Huberta na konju, praćeni zastavama , sudionici su prošli Resnikom od stare škole do crkve. Svečanu euharistiju predvodio je župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Marijan Piskač.

Nazočnima se u ime Hrvatskog lovačkog saveza obrati dopredsjednik Vinko Pavlić. Ispred Ministarstva poljoprivrede sudionike ove svečanosti pozdravio je Tomislav Žuglić. U ime LS Grada Zagreba lovkinjama i lovcima obratio se Ivica Budor, dopredsjednik. U ime Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, pročelnik.

Božidar Bartolić, predsjednik lovaca domaćina uz pozdrave nazočnima istaknuo je kako je i ova proslava dio velike proslave koja traje cijele godine a obilježava se u povodu 800 godina Resnika.

HLS, 04.11.
Zadnja izmjena Subota, 15 Studeni 2014 00:30