Nesvakidašnja nesreća u Rostovu: Automobilom usmrtio medvjedicu

Napisao/la  Subota, 19 Listopad 2013 20:10

rostova-nalet-na-medvjedicu-13Na magistralnom putnom pravcu Bugojno – Novi Travnik, u rejonu Rostova, u četvrtak se dogodila neobična saobraćajna nezgoda. Vozač putničkog motornog vozila marke „Astra“ Selmir Ždralović udario je u medvjedicu. Od siline udara medvjedica je podlegla na licu mjesta, dok je na vozilu pričinjena manja materijalna šteta.

rostova-nalet-na-medvjedicu-13

Na magistralnom putnom pravcu Bugojno – Novi Travnik, u rejonu Rostova, u četvrtak se dogodila neobična saobraćajna nezgoda. Vozač putničkog motornog vozila marke „Astra“ Selmir Ždralović udario je u medvjedicu. Od siline udara medvjedica je podlegla na licu mjesta, dok je na vozilu pričinjena manja materijalna šteta.

Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske stanice Bugojno obavili su uviđaj i utvrdili kako ne postoji odgovornost vozača. Tijelo stradale životinje je proslijeđeno Lovačkom društvu, koje je donijelo odluku da krzno medvjedice preparira.

- Medvjedica je imala oko 10 godina i težinu oko 160 kg. Nije imala mlade, ali ih je vjerovatno trebala donijeti na svijet narednog proljeća. Obzirom da se radilo o relativno mladoj životinji reproduktivno je trebala biti aktivna barem još 10 godina – kaže Mustafa Bašić, predsjednik Lovačkog društva Bugojno.

Po njegovim riječima prečnik šape medvjedice je oko 11 cm, a krzno između 280 i 290 bodova po CIC-u, prema cjenovniku resornog federalnog ministarstva, trofej ove životinje vrijedi između 10 i 11 hiljada KM.

Poslije prepariranja stradala medvjedica krasit će prostorije Lovačkog društva Bugojno.

Autor: Sanjin D. Datum: 19 Listopad 2013.
Zadnja izmjena Srijeda, 12 Studeni 2014 01:34