Militantnoj aktivistici za prava životinja prijeti 14 godina zatvora

Napisao/la  Nedjelja, 30 Ožujak 2014 10:00

daniel-vasellaPrije pet godina, u svibnju 2009. godine, izgorila je lovačka kuća Daniela Vaselle čija je karijera vezana za farmaceutsku tvrtku koja proizvode testira na životinjama. Uz to, spaljena su dva automobila djelatnika tvrtke, te je oskvrnuta  grobnica obitelji Vasella pri čemu je ukradena urna. Istražitelji su od početka sumnjali da svoje prste u ovome imaju militantni Britanski aktivisti za prava životinja, skupina Stop Huntingdon Animal Cruelty koja je otprije poznata po svojim brutalnim napadima (palež, izrada bombi, ucjene, stvaranje atmosfere straha).

daniel-vasella

Prije pet godina, u svibnju 2009. godine, izgorila je lovačka kuća Daniela Vaselle čija je karijera vezana za farmaceutsku tvrtku koja proizvode testira na životinjama. Uz to, spaljena su dva automobila djelatnika tvrtke, te je oskvrnuta  grobnica obitelji Vasella pri čemu je ukradena urna. Istražitelji su od početka sumnjali da svoje prste u ovome imaju militantni Britanski aktivisti za prava životinja, skupina Stop Huntingdon Animal Cruelty koja je otprije poznata po svojim brutalnim napadima (palež, izrada bombi, ucjene, stvaranje atmosfere straha

Za napade je optužena pedesetdvogodišnja Debbie Vincent, vođa skupine, koja je godinama ucjenjivala jednu britansku farmaceutsku tvrtku koja je testirala proizvode na životinjama.
prijeti još

Svjedoci za napade nisu htjeli javno svjedočiti zbog straha od odmazde militantne skupine. Kazna će se znati kroz nekoliko tjedana a optužena može dobiti do 14 godina zatvora.

TT.com, 27.03.
Zadnja izmjena Nedjelja, 30 Ožujak 2014 19:43