Jelen sa strijelom u njušci uspješno se oporavio

Napisao/la  Subota, 28 Prosinac 2013 18:00

srnjak sa strijelom 1Nesvakidašnji slučaj iz Amerike: u dvorište Susan Darrah u New Jerseyu dolutalo je krdo od pet jelena među kojima je bio i jedan ozlijeđeni mužjak sa strijelom koja mu je prolazila kroz njušku - s jedne strane glave na drugu. Životinja nije bila odviše uplašena, nije krvarila i normalno se hranila. Pokrenuta je i akcija pronalaska životinje koje je urodila plodom- mužjak je nađen i strijela je uspješno maknuta.

srnjak sa strijelom 1U dvorište Susan Darrah u New Jerseyu u studenom je dolutalo krdo od pet jelena među kojima je bio i jedan ozlijeđeni mužjak sa strijelom koja mu je prolazila kroz njušku - s jedne strane glave na drugu. Životinja nije bila odviše uplašena, nije krvarila i viđena je kako se hrani. Krdu je bilo ostavljeno kukuruza i jabuka u nadi da će se vratiti kako bi se životinji pružila pomoć ili kako bi ga se odstrijelilo ukoliko se zaključi da mu nema spasa. 

Jelen je naposlijetku ipak uhvaćen i strijela je uspješno maknuta a rana sanirana pa je životinja puštena u divljinu. 

Jelen je prostrijeljen tijekom lova (u SAD-u je dozvoljen lov lukom) i vrlo vjerojatno se radi o nesretnom slučaju. Strijela je mimoišla vitalne arterije i prošla je kroz mišiće što objašnjava nedostatak krvi međutim postojala je opasnost od infekcije.

Jelen se uspješno oporavio.

jelen-strijela

Lovac.info prema NYDailyNews

Zadnja izmjena Subota, 28 Prosinac 2013 23:07