Dan sv. Huberta i otvorenje Edukativnog dvorišta - dvostruko slavlje za LD "Fazan" iz Šestina

Napisao/la  Srijeda, 06 Studeni 2013 02:00

proslava-huberta-ld-fazan-sestine 2013 3Dan zaštitnika lovaca već su tradicionalno obilježili i članovi lovačkog društva „Fazan“ iz Šestina, Zagreb. Proslavu svetog Huberta ove godine dodatno su obilježili i otvaranjem Edukativnog dvorišta - projekta pomoću kojeg žele educirati mlađe naraštaje o divljim stanovnicima Medvednice, ali i obvezama i zadaćama koje lovci imaju prema prirodi i njezinom očuvanju.

proslava-huberta-ld-fazan-sestine 2013 5

Dan zaštitnika lovaca, svetog Huberta, već su tradicionalno obilježili i članovi lovačkog društva „Fazan“ iz Šestina, Zagreb. 

Proslava je započela rano ujutro ispred župne crkve sv. Mirka u Šestinama gdje su članovi obišli grobove pokojnih članova i kolega te im prigodno odali počast. U devet sati započelo je misno slavlje posvećeno umrlim kolegama i njihovim suprugama koje su ih pratile kroz mnogo lovnih sezona.

Članovi Društva imali su i još jedan razlog za slavlje: na dan sv. Huberta ujedno je i otvoreno Edukativno dvorište! Dvorište se sastoji od lovno-tehičkih objekata koje su uz pomoć Grada Zagreba i Šumarije vrijedni članovi obnovili kako bi educirali mlađe naraštaje o šumskim stanovnicima Medvednice, obvezama i zadaćama koje leže pred lovcima prilikom očuvanja prirode ali kako bi razbili mitove o tome tko su lovci i čime se bave.

Slavlje je zaključeno s nazimadi ispod peke, pokojom litricom vina te, naravno, lovačkim pričama.

proslava-huberta-ld-fazan-sestine 2013 3

proslava-huberta-ld-fazan-sestine 2013 4

Zadnja izmjena Utorak, 10 Prosinac 2013 12:43