Više od tisuću lovaca u Požegi obilježilo spomendan sv. Huberta

Napisao/la  Nedjelja, 03 Studeni 2013 19:40

sv-hubert-pozega-2013 4Proslava svetog Huberta u Požegi - više od tisuću lovaca proslavilo je spomendan svog sveca zaštitnika.

Više od 1000 hrvatskih lovaca danas je u Požegi proslavilo spomendan zaštitnika lovaca sv. Huberta. Proslava je započela u 10 sati svečanim mimohodom požeškim ulicama i polaganjem vijenca na spomenik poginulim braniteljima. Svečanu misu u katedrali Sv. Terezije Avilske predvodio je požeški biskup mons. Antun Škvorčević a obilježavanje je ovjekovječeno zajedničkom fotografijom.

sv-hubert-pozega-2013 2Više od 1000 hrvatskih lovaca danas je u Požegi proslavilo spomendan zaštitnika lovaca sv. Huberta te zajedničkom fotografijom nakon svečane mise ovjekovječilo taj trenutak.

Proslava u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije počela je u 10 sati svečanim mimohodom požeškim ulicama u kojem su sudjelovali lovci iz gotovo svih hrvatskih županija i Grada Zagreba, a predsjednik HLS-a Đuro Dečak te predsjednik saveza domaćina Zdravko Vujnović položili su vijenac na spomenik poginulim braniteljima požeškoga kraja.

sv-hubert-pozega-2013 9Svečanu misu u katedrali Sv. Terezije Avilske predvodio je požeški biskup mons. Antun Škvorčević, koji je u propovijedi naglasio zajedništvo čovjeka s prirodom te nužnost njegove trajne brige za prirodu, ali i čovjeka prema čovjeku, koja se ocrtava u životima lovaca. Na misi je upaljena svijeća za poginule i umrle lovce, posvećene su zastave lovačkih društava s područja Požeško-slavonske županije, a blagoslovljene zastave županijskih saveza. 

Predsjedniku saveza domaćina Vujnoviću buskup Škvorčević uručio je posebno priznanje za dobru suradnju lovaca i Biskupije, a na kraju svečane euharistije predsjednik Dečak je u ime HLS-a biskupu Škvorčeviću darovao Bibliju. Za besprijekornu organizaciju ovogodišnje 4. zajedničke proslave Sv. Huberta treba pohvaliti požeško-slavonske lovce, a prije svih njihova predsjednika.

 Izvor: HLS

sv-hubert-pozega-2013 3

sv-hubert-pozega-2013 6

sv-hubert-pozega-2013 7

sv-hubert-pozega-2013 1

Zadnja izmjena Nedjelja, 03 Studeni 2013 20:01