Županija ulaže u lovstvo i potiče lovni turizam

Napisao/la  Subota, 05 Listopad 2013 21:02

ld-jarebica-antunovacLovište antunovačkog Lovačkog društva Jarebica bogatije je za stotinu fazanskih pilića koji su pušteni u njega nakon šestotjednog podivljavanja i operjavanja u volijeri, odnosno privikavanja pilića na divljinu.

ld-jarebica-antunovac

Lovište antunovačkog Lovačkog društva Jarebica bogatije je za stotinu fazanskih pilića koji su pušteni u njega nakon šestotjednog podivljavanja i operjavanja u volijeri, odnosno privikavanja pilića na divljinu.

Predsjednik Društva Tomo Antoljak, kazao je kako su fazani kupljeni u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, a životinjske prinove u lovištu dođu im poput dara za ovogodišnju proslavu 66 godina djelovanja.

"Društvo ima 21 člana i jednog pripravnika, gospodarimo s 4.300 hektara lovišta na kojem imamo uglavnom fazane, zečeve i srneću divljač. Zahvaljujemo Županiji koja nam pomaže u popunjavanju lovišta s divljači, jer je to za nas veliki izdatak s obzirom na to da se financiramo sami iz članarine i uz pomoć Općine Antunovac", zahvalio je Antoljak na pomoći Županiji.

U LD Jarebica bili su i tajnik Županijskog lovačkog saveza Zlatko Andrašević i osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak, koji je kazao kako Županija sustavno sufinancira projekte u lovstvu koji pridonose njegovom razvoju i otvaraju mogućost lovnom turizmu.

- Županija je u posljednjih deset godina u lovstvo uložila deset milijuna kuna potičući lovce da vrijedno rade i ulažu u infrastrukturu. U popunjavanju lovišta divljači u dvije godine sudjelujemo s 50 posto sredstava povećavajući fazanima i zečevima i kvalitetu i brojnost jedinki u svim lovištima na području Osječko-baranjske županije. Ovo je šansa za razvoj lovnog turizma da se što bolje predstavimo bogatstvom kojim raspolažemo. Imat ćemo bogatu jesen tijekom koje ćemo uživati u kvalitetnim lovištima. Županija će i nadalje surađivati s lovcima koji su se pokazali odličnim partnerima u upotpunjavanju ukupne turističke ponude u ovom dijelu Hrvatske, istaknuo je dožupan Kraljičak. D. Pejić

Izvor: Glas Slavonije
Zadnja izmjena Srijeda, 12 Studeni 2014 01:36