ŽALOSNO ZLATO

Napisao  Utorak, 12 Lipanj 2012 21:49

zalosno-zlato-jelen-1-120PISMA ČITATELJA
Nema dugo, već točno 17.travnja, 2012. u prostoru lovačkog doma LD "Srnjak" iz Bilja (Baranja) nadomak Osijeka, uvažena tročlana komisija za ocjenjivanje lovačkih trofeja "Hrvatskih šuma" u sastavu: Zlatan Mihaljević, Radoje Ljubojević i Branko Urošević ocijenili su rogove jelena ( dvadeseterac, procijena cca 10.g. star ) sa 238,89 CIC točaka. U objašnjenju koristeći termin (u pojedinim segmentima ocjenjivanja) minimalno, samo iz razloga koji je vidljiv iz donjih navoda. Zašto žalosno zlato? Tajnik društva Zdenko Jumić primio je dojavu o pronalasku gore navedenih rogova. Da, dobro ste pročitali, pronašao ih mladić koji je skupljao puževe.

 

PISMA ČITATELJA
Nema dugo, već točno 17.travnja, 2012. u prostoru lovačkog doma LD "Srnjak" iz Bilja (Baranja) nadomak Osijeka, uvažena tročlana komisija za ocjenjivanje lovačkih trofeja "Hrvatskih šuma" u sastavu: Zlatan Mihaljević, Radoje Ljubojević i Branko Urošević ocijenili su rogove jelena ( dvadeseterac, procijena cca 10.g. star ) sa 238,89 CIC točaka.

zalosno-zlato-jelen-2-540

U objašnjenju koristeći termin (u pojedinim segmentima ocjenjivanja) minimalno, samo iz razloga koji je vidljiv iz donjih navoda.

Zašto žalosno zlato? 

Tajnik društva Zdenko Jumić primio je dojavu o pronalasku gore navedenih rogova. Da, dobro ste pročitali, pronašao ih mladić koji je skupljao puževe. Ne samo njih kao odbačene nego cijeli kostur bez da nedostaje i jedna košćica.

zalosno-zlato-jelen-3-540

Svi prirodni predatori, mravi, crvi i ostalo imali su bogatu gozbu samo onaj najogavniji najgori (čovjek); krivolovac, lovokradica  možda čak i legalan lov ili nazovite ga kako hoćete koji mu je i omogućio da skapa u mukama sakriven u grmlju nije dobio niti trofej niti meso. Nije se potrudio da ga pronađe pod svaku cijenu, a ona i nije velika, dobar krvosljednik i stvar riješena. No, ostaje nam nada da je ostavio kvalitetno potomstvo.zalosno-zlato-jelen-4-540

Eto ipak ne može se sve sakriti pa pronađen je trofej i to zlatne medalje koji će krasiti društvene prostorije možda i na nekoj izložbi poput SALORI-a na kojoj nije bio izložen, odnosno nije ni pozvan da se izloži iako je bilo dogovoreno da se donese, tako kažu odgovorni iz LD-a “Srnjak”. Možda je i tu trebalo sakriti  nešto lijepo da ne bude ljepše od nečijeg. Na Vama je da komentirate da li poštivati pravila u tzv. legalnom lovu i biti glasniji i poduzetniji u borbi protiv krivolova i lovokrađe a i protiv onih koji nas prave lovce nazivaju svakako ne čineći ništa ama baš ništa u zaštiti,uzgoju i prehrani divljači.

Lijep pozdrav i dobra kob!
Lovac.braco,  Osijek

Zadnja izmjena Srijeda, 13 Lipanj 2012 02:24