Održana 125 redovna sjednica skupštine Hrvatskog društva za gajenje lova i ribarstva

Napisao  Nedjelja, 03 Travanj 2011 18:28

grb.gifU Auli senatorum održana je 125. redovna sjednica skupštine Hrvatskog društva za gajenje lova i ribarstva, dana 01.04.2011.g. sapočetkom u 17 sati, u prostorijama društva u Zagrebu, Gajeva ul. 6. 
Sjednicom je predsjedavao član upravno odbora dr. sc. Miljenko Zečević  

Sjednica je započela odavanjem počasti članovima društvakoji više nisu među  nama, ali kojih sezbog svojeg doprinosa i rada u društvu, uvijek sjećamo.
Prelaskom na rad sjednice, predložen je daljnji dnevni red, a predsjednik društva gosp. Ognjen Krajačić referirao je o radu društva u toku prošle godine, kao i oplanovima društva u jubilarnoj godini. Zaključeno je da će društvo u svom radusvakako nastaviti sa temama ''okruglog zelenog stola'' iz područja balistike,lova, lovačkog streljaštva, kinologije, itd. Predavanja će održati našiistaknuti članovi društva, kao i dragi gosti iz ostalih prijateljskih lovačkih društava. Slijedeće predavanje biti će posvećeno temi o medvjedu, s posebnim osvrtom na Gorski Kotar kao i  na prostore bivše Jugoslavije.   

U Auli senatorum održana je 125. redovna sjednicaskupštine Hrvatskog društva za gajenje lova i ribarstva, dana 01.04.2011.g. sapočetkom u 17 sati, u prostorijama društva u Zagrebu, Gajeva ul. 6.

hrvatsko-drustvo-za-gajenje-lova-ribarstvo-540-1.jpg

Sjednicomje predsjedavao član upravno odbora dr. sc. Miljenko Zečević  

Sjednica je započela odavanjem počasti članovima društvakoji više nisu među  nama, ali kojih sezbog svojeg doprinosa i rada u društvu, uvijek sjećamo.

Prelaskomna rad sjednice, predložen je daljnji dnevni red, a predsjednik društva gosp. OgnjenKrajačić referirao je o radu društva u toku prošle godine, kao i oplanovima društva u jubilarnoj godini. Zaključeno je da će društvo u svom radusvakako nastaviti sa temama ''okruglog zelenog stola'' iz područja balistike,lova, lovačkog streljaštva, kinologije, itd. Predavanja će održati našiistaknuti članovi društva, kao i dragi gosti iz ostalih prijateljskih lovačkihdruštava. Slijedeće predavanje biti će posvećeno temi o medvjedu, s posebnimosvrtom na Gorski Kotar kao i  naprostore bivše Jugoslavije.   

Onošto je svakako potrebno istaći, je da se društvo u ovoj godini priprema zaproslavu 130 godišnjice postojanja i rada društva, od osnutka 1881.g.

hrvatsko-drustvo-za-gajenje-lova-ribarstvo-540-1a.jpg

 

Utom vremenu održano je 125. redovnih godišnjih skupština, što znači da jedninou ratnim vremenima nije održano 5 skupština, pa je zato jučer bila 125-ta  redovna, a ne 130-ta redovna godišnjaskupština. Malo je društava u Hrvatskoj koje se može pohvaliti radom ukontinuitetu svog postojanja od 130 godina.

Višeo interesantnoj povijesti društva, Hrvatskog društva za gajenje lova iribarstva 1881-2011.g. biti će uskoro objavljeno na novim web stranicamadruštva www.hdglir.hrkoje su upravo u izradi.

Izvještajnapisao član društva:

GoranKučić dip.oec.


Nekoliko fotografija iz  ranijeg rada Društva:

hrvatsko-drustvo-za-gajenje-lova-ribarstvo-540-2.jpg

hrvatsko-drustvo-za-gajenje-lova-ribarstvo-540-3.jpg

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58