Poginuli lovci kod Zavidovića

Napisao  Petak, 21 Siječanj 2011 16:00
Poginuli lovci kod ZavidovićaTijela trojice muškaraca pronađena su jučer ujutro u jednoj od vikendica u lovištu iznad Kamenice kod Zavidovića.

 

Kako je potvrdila Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policija je dojavu dobila u 9.30 sati, nakon čega su na teren izašli službenici policije zajedno s tužiocem kako bi obavili uviđaj i utvrdili uzroke smrti.

Kako nam je potvrđeno, pronađena su tijela Hasana Sarajlića, vlasnika kompanije „Kopex Sarajlić", Džemala Buldića iz Srebrenika te Zajke Husića iz Zavidovića. Sarajlić i Buldić su bili prijatelji, tačnije, Buldić je bio otac Sarajlićevog zeta. Treći nastradali bio je zavidovićki lovac Zajko Husić....

sarajlic_750577976.jpg

Tijela trojice muškaraca pronađena su jučer ujutro u jednoj od vikendica u lovištu iznad Kamenice kod Zavidovića.

Kako je potvrdila Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policija je dojavu dobila u 9.30 sati, nakon čega su na teren izašli službenici policije zajedno s tužiocem kako bi obavili uviđaj i utvrdili uzroke smrti.

Kako nam je potvrđeno, pronađena su tijela Hasana Sarajlića, vlasnika kompanije „Kopex Sarajlić", Džemala Buldića iz Srebrenika te Zajke Husića iz Zavidovića. Sarajlić i Buldić su bili prijatelji, tačnije, Buldić je bio otac Sarajlićevog zeta. Treći nastradali bio je zavidovićki lovac Zajko Husić.

U Šumsko-privrednom društvu ZDK potvrđeno je da su dva lovca dan ranije u poslijepodnevnim satima s uredno izdatim dozvolama, uz pratnju nadzornika lovišta Husića, otišla u lov. Nakon što se tokom noći nisu javljali na telefonske pozive, u jutarnjim satima pronašao ih je mrtve u vikendici radnik ŠPD-a Semiz Dohranović.

- Iako su dolazak u lov najavila trojica gostiju, u srijedu oko 16 sati uredno plaćene dozvole izdate su dvojici gostiju. Treći gost, kako smo tom prilikom dobili informaciju, a koji je državljanin Republike Srbije, otkazao je svoj dolazak - kaže Samira Smailbegović, portparol Šumsko-privrednog društva ZDK, u čijem se gazdinstvu nalazi lovište „Kamenica“.

Kako saznajemo na licu mjesta, lovac Zajko Husić, po službenoj dužnosti nadzornik lovišta, krenuo je sa Sarajlićem i Buldićem, za koje doznajemo da su i ranije po lovačke trofeje i adrenalin dolazili u Kamenicu. Nakon što se u četvrtak ujutro nisu javljali, prema jednoj od pet lovačkih čeka, u potragu za njima krenuo je lovočuvar. Saznajemo kako je lovočuvar Sarajlića, Buldića i Husića zatekao u sjedećem položaju.

Trojica muškaraca najvjerovatnije su umrla usljed gušenja plinom jer je pored njihovih tijela u prostoriji pronađena plinska grijalica. Kako je istražiteljima ispričao lovočuvar koji je pronašao stradale, grijalica je plin ispuštala i u trenutku njegovog dolaska.

Izvor: Dnevni Avaz  www.dnevniavaz.ba

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58