LD „VEPAR“ IZ JOSIPDOLA OTVORILO SEZONU LOVA

Napisao  Srijeda, 06 Listopad 2010 04:59
Uspješan lov na fazane

Josipdol, 03. listopada  – Lovačko društvo „Vepar“ tradicionalno je skupnim lovom organiziralo otvorenje sezone lova, na kojem je sudjelovalo oko 40 članova, te gosti iz pobratimljenog Lovačkog društva „Fazan“ iz Vrapča. Po završetku lova, u kojem je odstrijeljeno 24 fazana, 2 zeca i 3 lisice, lovci na čelu s predsjednikom Vinkom Pavlićem odali su počast odstrijeljenoj divljači, a zatim je druženje nastavljeno u lovačkom domu na Viničici. Bila je to prilika za „krštenje“ lovaca koji su prvi put odstrijelili divljač, a Časni sud ih je, ovisno o težini odstrijela, kažnjavao sa po nekoliko „tekučih“ i „vrućih“ kazni. U dobrom raspoloženju i šali, članovi društva i gosti zadržali su se u Domu nakon odličnog „Lovačkog gulaša“ do kasno navečer, uz druženje i pjesmu.



Uspješan lov na fazane

Josipdol, 03.listopada  – Lovačko društvo „Vepar“ tradicionalno je skupnim lovom organiziralo otvorenje sezone lova, na kojem je sudjelovalo oko 40 članova, te gosti iz pobratimljenog Lovačkog društva „Fazan“ iz Vrapča.

 



Po završetku lova, u kojem je odstrijeljeno 24 fazana, 2 zeca i 3 lisice, lovci na čelu s predsjednikom Vinkom Pavlićem odali su počast odstrijeljenoj divljači, a zatim je druženje nastavljeno u lovačkom domu na Viničici. Bila je to prilika za „krštenje“ lovaca koji su prvi put odstrijelili divljač, a Časni sud ih je, ovisno o težini odstrijela, kažnjavao sa po nekoliko „tekučih“ i „vrućih“ kazni. U dobrom raspoloženju i šali, članovi društva i gosti zadržali su se u Domu nakon odličnog „Lovačkog gulaša“ do kasno navečer, uz druženje i pjesmu. (dp)


Ova "vruća" kazna izgleda da je dosta zaboljela!
 
Izvor: Ogulinski list |04.10.2010. 
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58