AKTIVNOSTI LU "LOVAC - HRVATSKI DRAGOVOLJAC"

Napisao  Utorak, 05 Listopad 2010 17:55
logo-lu-lovac-hr-dragovoljac-120.jpgU restoranu Zeleni kut u Zvečaju, dana 03.09.2010. održan je članski sastanak LU „ Lovac-hrvatski dragovoljac" iz Duge Rese. Predsjednik udruge gospodin Tone Mateša informirao je članove da je udruga primljena u koordinaciju braniteljskih udruga karlovačke županije. Isto tako razgovaralo se je o planiranim odlascima u skupne lovove za 2010/11 godinu, te o odlasku na sajam lova u Varaždin, 02.10. 2010. Osim  niza informacija koje je gospodin Mateša dao članovima, raspravljalo se je i o ne primanju udruge u Lovački savez karlovačke županije.
logo-lu-lovac-hr-dragovoljac-240.jpg

U restoranu Zeleni kut u Zvečaju, dana 03.09.2010. održan je članski sastanak LU„ Lovac-hrvatski dragovoljac" iz Duge Rese. Predsjednik udruge gospodine ToneMateša informirao je članove da je udruga primljena u koordinaciju braniteljskih udruga karlovačke županije. Isto tako razgovaralo se je o planiranim odlascima u skupne Iovove za 2010/11 godinu, te o odlasku na sajam lova u Varaždin,02.10. 2010. Osim  niza informacija kojeje gospodin Mateša dao članovima, raspravljalo se je i o ne primanju udruge u Lovački savez karlovačke županije.

Naime, obrazloženo je da udruga nije primljenau članstvo iz razloga što ne gospodari lovištem, na što su pojedini članovi postavili pitanje, odnosno podastrijeti činjenicu da LS karlovačke županije usvane članstvu već ima udruge koje ne gospodare lovištem. Nakon toga pojašnjenja je činjenica da je promjenom Statuta LS Karlovačke županije, sa15.05. 2009. godine, došlo i do punjene čl. 10. koji glasi: „Članicom Saveza može postati svako lovačko društvo kao i druge pravne osobe koje gospodare lovištemna području karlovačke županije."

 

Na sastanku je tajnik udruge, gospodin Damir Radinović,prisutnim članovima podijelio članke iskaznice, te ambleme udruge.

Dana 12. 09. 2010. godine, članovi LU „ Lovac- hrvatski dragovoljac",bili su nazočni, kao gosti na gađanju glinenih golubova u LD „Gaj" Zvečaj. Prisutne članove posebno je razveselilo osvajanje prvog mjesta u fair playu koje je osvojio Damir Radinović. Nakon gađanja nastavilo se druženje s članovimaLD „Gaj" Zvečaj, uz gastro specijalitete obitelji Puškarić.

Udruga za sada ima 20 matičnih članova, 5 pridruženihčlanaka i 3 podupirajuća člana.

 

Lovačka je ovih dana od grada Duge Rese i udruženja obrtnikagada Duge Rese dobila prostor koji će se koristiti za rad udruge. Prostor se nalazi u domu obrtnika Duge Rese u objektu tzv. „Mala Vila" u Dugoj Resi. Nataj način su stvoreni i uvjeti za uspješan rad udruge.

 

Adriana Radočaj,ing. lovstva i zaštite prirode

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58