U grofovskom lovištu Varaždinskog „Zelendvora“ obilježen 100. broj časopisa Dobra kob

Napisao  Četvrtak, 18 Veljača 2010 01:50

Varaždin - Zelendvor - Unatoč polarnim meteorološkim prilikama koje su opasale i varaždinski kraj,  Splićani se nisu dvoumili, stigli su na vrijeme obilježiti stoti broj svojega lovačkog časopisa Dobra kob. Redakcija  Dobre kobi i Lovno gospodarstvo Zelendvor obilježili su veličanstvenom smotrom hrvatskog lovstva, što se doista rijetko pamti u ovim krajevima, gotovo deceniju neprekidnog izlaženja rado čitanog nacionalnog obiteljskog magazina koji je pronašao svoje mjesto pod suncem u desetak zemalja na gotovo svim kontinentima. Nije stoga neobično što su se odazvali brojni uzvanici, ugledni stručnjaci  i znanstvenici vezani uz lovstvo, kinologiju, ekologiju, šumarstvo ...

Unatoč polarnim meteorološkim prilikama koje su opasale i varaždinski kraj,  Splićani se nisu dvoumili, stigli su na vrijeme obilježiti stoti broj svojega lovačkog časopisa Dobra kob. Redakcija  Dobre kobi i Lovno gospodarstvo Zelendvor obilježili su veličanstvenom smotrom hrvatskog lovstva, što se doista rijetko pamti u ovim krajevima, gotovo deceniju neprekidnog izlaženja rado čitanog nacionalnog obiteljskog magazina koji je pronašao svoje mjesto pod suncem u desetak zemalja na gotovo svim kontinentima. Nije stoga neobično što su se odazvali brojni uzvanici, ugledni stručnjaci  i znanstvenici vezani uz lovstvo, kinologiju, ekologiju, šumarstvo ...

 

kob_obljetnica8-540.jpg
dobra-kob_obljetnica1-540.jpg

 

- Nema sumnje da je Dobra kob plasirala na ove prostore novu dimenziju  poimanja lovstva i srodnih aktivnosti. Prije svega svojim pristupom problematici i stručno-profesionalnom obradom tema. Sasvim sigurno, malo je onih koji mogu pronaći ozbiljniju zamjerku štivu što se plasira u tom časopisu - rekao je, uz ostalo, dipl. ing. Davor Zec, načelnik Uprave za lovstvo, u ime ministra mr. Božidara Pankretića.

 

kob_obljetnica6-540.jpg

   - Hrvatski lovački savez odlično surađuje s uredništvom Dobre kobi i ta će suradnja zasigurno još dugo potrajati. U tom magazinu svaki čitatelj doista može pronaći ponešto za svoju dušu, a da  pri tome ne mora biti lovac ili uzgajivač pasa. Stoga od sveg srca u ime svih 55.000 lovaca u Hrvatskoj čestitam na stotom broju onima koji sudjeluju u stvaranju Dobre kobi, uz želju da nastavite ovim putem. - rekao je u svojem uvodnom govoru Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.

kob_obljetnica7-540.jpg
 

Prvi lovac u Hrvata Đuro Dečak potom je glavnom uredniku Dobre kobi Davoru Martiću uručio najviše priznanje Hrvatskog lovačkog saveza - odličje  Prvog  reda HLS-a, u znak priznanja za zasluge na unapređenju i promidžbi hrvatskog lovstva.  Glavnom uredniku Davoru Martiću Dečak je uručio i  osobni poklon, umjetničku sliku «Engleski seter» u znak priznanja i zahvalnosti na odličnoj  suradnji.

 

dobra-kob_obljetnica3-540.jpg

 

U svojem obraćanju Davor Martić se zahvalio brojnim suradnicima, eminentnim stručnjacima  u području lovstva s fakulteta te viših i visokih škola sa svih hrvatskih Sveučilišta, Zagreba, Osijeka i Karlovca, kao i svim lovcima i stručnim suradnicima koji su dugi niz godina izravno sudjelovali u kreiranju uređivačke politike Dobre kobi.

 

                                           K. Kruljac

 

Zadnja izmjena Petak, 22 Travanj 2016 02:04