Sukob Vrgoračkih lovaca - lovostaja zbog 400 hektara

Napisao  Srijeda, 09 Rujan 2009 05:18
ld_kamenjarka_vrgorac_ivica_mihaljevic.jpg Zbog sukoba dviju susjednih lovački udruga - “Kamenjarke” i “Rilića” - na području lovišta Vrgoračko jezero donje, koje ima u zakupu lovačka udruga “Kamenjarka”, nije otvoren lov.

Nakon što je Županija, prije godinu dana, raspisala natječaj za zakup svih lovišta, lovci iz LU “Kamenjarka” prošli su s najboljom ponudom za lovište XVII /157 Vrgoračko jezero donje. No, njihovi problemi tek tada počinju. Lovačka udruga “Rilić”, koja gospodari državnim lovištem “Rilić”, osporava granice njihova lovišta.

Zbog sukoba dviju susjednih lovački udruga - “Kamenjarke” i “Rilića” - na području lovišta Vrgoračko jezero donje, koje ima u zakupu lovačka udruga “Kamenjarka”, nije otvoren lov.

Nakon što je Županija, prije godinu dana, raspisala natječaj za zakup svih lovišta, lovci iz Lovačke udruge “Kamenjarka” prošli su s najboljom ponudom za lovište XVII /157 Vrgoračko jezero donje. No, njihovi problemi tek tada počinju. Lovačka udruga “Rilić”, koja gospodari državnim lovištem “Rilić”, osporava granice njihova lovišta.

ld_kamenjarka_vrgorac_ivica_mihaljevic.jpg

 

 - Ne možemo ući u posjed cijelog lovišta koje smo zakupili. To je više od 400 hektara, za to plaćamo koncesiju - govori nam predsjednik Lovačke udruge “Kamenjarka” Ivica Mihaljević dodajući da je sporna karta nacrtana, ali nije ovjerena od mjerodavnog ministarstva.

Ono što plaćamo, to želimo i koristiti - zaključuje Mihaljević. Lov koji je ovih dana trebao početi na prepelicu, nije otvoren.

 - Ma ne mogu otvoriti lov zbog svađe među lovcima, ne daj Bože da se komu što dogodi - žali nam se glavni lovnik Ivica Vukosav.

 Čelni ljudi ove udruge pozivaju predstavnike ministarstva i županije da sjednu s njima i njihovim kolegama iz lovačke udruge “Rilić” za stol i riješe pitanje sporne granice, jer ovako više ne mogu funkcionirati.

Neslužbeno doznajemo da su predstavnici Odjela za lovstvo Splitsko-dalmatinske županije i članovi Županijskog lovačkog saveza nekoliko puta razgovarali o ovome s lovcima iz Lovačke udruge “Rilić”, no razgovori nisu urodili plodom.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr /M. PRIMORAC/ 06.09.2009.

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58