Zanimljivosti: Lovački psi za stjenice

Napisao  Subota, 04 Srpanj 2009 04:11

lovacki-psi-stjenice-1.jpg NEW YORK - Radar i Taz su psi tragači. Nije nikakva novost da pse koriste kao tragače za stradalima ili drogom. No Radar i Taz su tragači za - stjenicama.

Ovi istrenirani psi  traže kućne stjenice, male krvopije kojih se sjećaju naši djedovi iz vojske, a čiji broj se u zadnje vrijeme u SAD-u ponovno povećava, zahvaljujući ljudskom nemaru i lošoj gradnji objekata, osobito u hotelima i svratištima...

NEW YORK - Radar i Taz su psi tragači. Nije nikakva novost da pse koriste kao tragače za stradalima ili drogom. No Radar i Taz su tragači za - stjenicama. Ovi istrenirani psi  traže kućne stjenice, male krvopije kojih se sjećaju naši djedovi iz vojske, a čiji broj se u zadnje vrijeme u SAD-u ponovno povećava, zahvaljujući ljudskom nemaru i lošoj gradnji objekata, osobito u hotelima i svratištima.

gal_dogs-3.jpg 

Advanced K9 Detectives iz New Yorka skupina je koja se bavi potragom za ovim malim ništarijama, a imaju šest izvježbanih pasa tragača. "Preplavljeni smo zahtjevima hotela i vlasnika stanova", "Teško nam je nositi se sa zahtjevima.", kaže Carl Massicott, začetnik ideje Advanced K9 Detectives. "Psi su vrhunska tehnologija. Naše životinje su 100% poštene i dresirane da rade za hranu i ljubav umjesto zarade", dodaje Massicott.

 

Izvor: Daily News

 

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58