Banner reklame - efikasno sredstvo prilikom stvaranja ili očuvanja svjesnosti o brandu

Napisao  Petak, 31 Siječanj 2014 01:50

Banner reklame mogu biti efikasno sredstvo prilikom stvaranje brenda, ali i za već poznate tvrtke za održavanje svjesnosti o brendu (Maintaining Brand Awareness). 

Banner možda neće direktno pridonijeti povećanju prodaje već ga se više može promatrati kao način podizanja svjesnosti o brendu (Brand Awareness).

Banner stvara vezu između potencijalnog kupca i proizvoda i tako može postepeno podignuti prodaju.

Reklamiranje bannerima se može usporediti s reklamiranjem jumbo plakatima – poduzeće ima kupčevu pažnju samo na nekoliko sekundi i u tom vremenu mora mu „zapeti za oko“ i ostaviti dojam svojim vizualnim izgledom. Brendiranje mora iskoristiti sinergiju internet reklamiranja, tradicionalnog reklamiranja na papiru te elektronskog reklamiranja. Sve to treba voditi ka jednom cilju: stvaranje svjesnosti o postojanju brenda.

Što se češće vaš banner prikazuje i što ga više ljudi vidi to će korisnici biti svjesniji njegovog postojanja i početi će ga prepoznavati s vremenom. Kako bi uspješno reklamirali svoj brend potrebno se osvrnuti na nekoliko pojedinosti:

  • Banner mora biti dovoljno primamljiv tako da korisnik klikne na njega. Dobro je koristiti različite bannere na različitim stranicama kako ne bi došlo do „ad blindness“ – pojma koji označava neosjetljivost na banner kada ga korisnici ne doživljavaju.
  • Prilikom reklamiranja nastojte se zadržati u svojoj tržišnoj niši – npr. lovačku odjeću reklamirajte na lovačkim portalima i blogovima a ne na stranicama posvećenim kućnim ljubimcima.
  • Ključno je povezati banner s odredišnom stranicom (web strnica vašeg brenda, pojedine grupe proizvoda ili pojdinog proizvoda) koja mora biti jednostavna za upravljanje i razumljiva na prvi pogled, a ne puna nerazumljivog sadržaja.


Vezani članak:  BANNER REKLAME - EFIKASNO SREDSTVO PRILIKOM STVARANJE BRENDA

Zadnja izmjena Srijeda, 13 Svibanj 2015 00:17
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023

Uvijeti korištenja

Izjava o odricanju odgovornosti i druge napomene! Opširnije