Kako unaprijediti prodaju reklamiranjem banerima?

Napisao  Petak, 24 Siječanj 2014 01:50

Banner reklame su još uvijek jedan od najefikasnijig načina reklamiranja na internetu, i mogu biti izvanredno sredstvo za izgrađivanje svjesnosti o brendu (brand awareness) i povećavanje prodaje.

 

Da bi reklamiranje banerima funkcioniralo potrebno je:

  • Poraditi na logu tvrtke koji mora biti prisutan na svakom banneru da bi „zapeo za oko“. Kvalitetan logo je jednostavan, elegantno izgleda i lako se primjećuje, izdvaja se od drugih, pamtljiv i, najvažnije, najbolje predstavlja poduzeće. Prilikom stvaranja loga bilo bi dobro obratiti se profesionalnom grafičkom dizajneru.
  • Izgled bannera je također bitan – on se treba izdvajati od drugih i biti odmah primjetan. I za izgled bannera dobro je konzultirati marketinškog stručnjaka koji će vam pomoći smisliti njegov izgled. Banner i logo moraju slati nedvosmislenu poruku kupcima tako da oni odmah shvate što prodajete. Banner mora odašiljati jasnu marketinšku poruku o vašem proizvodu i to na jednostavan i kratak način. Kupcima će dugački opisi biti zamorni. Mjesto na kojem se nalazi banner također šalje poruku i treba ga postavljati na stranice koje vaši kupci posjećuju.
  • Banneri se mogu i mijenjati – dobro ih je osvježiti barem jednom mjesečno. Ukoliko imate posebnu akciju, pogodnost ili novi proizvod napravite novi banner. Logo nemojte mijenjati – on ostaje dosljedan brendu.

 

 

Zadnja izmjena Srijeda, 13 Svibanj 2015 00:16
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023

Uvijeti korištenja

Izjava o odricanju odgovornosti i druge napomene! Opširnije