Na Veleučilištu u Karlovcu dr.sc. Pokorny održao predavanje o lovstvu u Sloveniji

Napisao/la  Srijeda, 25 Studeni 2015 09:56
Na Veleučilištu u Karlovcu dr.sc. Pokorny održao predavanje Na Veleučilištu u Karlovcu dr.sc. Pokorny održao predavanje Dina Botta

Dana 18. studenog studenti treće godine stručnog studija Lovstva i zaštite prirode i njihovi profesori imali su priliku poslušati zanimljivo predavanje jednog od vodećih slovenskih stručnjaka uključenih u upravljanje divljači u susjednoj nam Sloveniji.

Predavanje je održao doc. dr. sc. Boštjan Pokorny, istraživač s ekološkog instituta ERICo iz Velenja i Šumarskog instituta Slovenije, te profesor i dekan Visoke škole za zaštitu okoliša Velenje. Dr. sc. Pokornyu ovo je drugo gostovanje na Veleučilištu u Karlovcu u posljednje dvije godine.

U trosatnom predavanju  dr. sc. Pokorny studentima je predstavio načine na koje je organizirano lovstvo u Sloveniji  i osnovne principe na kojima počiva održivo upravljanje populacijama divljači. Dr. sc. Pokorny osvrnuo se na zakonsku regulativu u lovstvu i studentima naveo nekoliko pozitivnih i negativnih primjera iz prakse. Bilo je govora i o istraživanjima divljači te o jedinstvenoj bazi podataka „Lisjak“ koja je stvorena zajedničkim trudom istraživača i lovaca. Dr. sc. Pokorny dotaknuo se i značaja lova u Sloveniji, uloge Slovenskog lovačkog saveza, načina na koji javnost percipira lovce te izazovima s kojima se susreću lovci u današnjem društvu a koji dobrim dijelom počivaju na predrasudama.

Dr. sc. Pokornyu ovo je drugo gostovanje na Veleučilištu u Karlovcu u posljednje dvije godine, a ostavio je dojam stručnog i pristupačnog  predavača od kojeg se može zaista mnogo naučiti.


O njegovom prvom gostovanju možete pročitati ovdje: http://www.lovac.info/lovstvo/skolovanje-i-predavanja/2843-predavanje-gostiju-iz-slovenije-na-veleucilistu-u-karlovcu.html).

Dina Botta
Zadnja izmjena Srijeda, 25 Studeni 2015 09:59
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023