Obiteljski sajam po mjeri ljubitelja prirode i zdravog života!

Napisao  Srijeda, 22 Svibanj 2013 23:27

5-loreko-kotlic-salaj-120BJELOVARSKI SAJAM POKLANJA GRAĐANIMA SAJAM ZA SVE GENERACIJE LJUBITELJA PRIRODE I ZDRAVOG ŽIVOTA, LOVACA, RIBOLOVACA, SPORTAŠA I REKREATIVACA, PROMICATELJE RURALNOG TURIZMA, IZVORNIH SPECIJALITETA I GASTRONOMIJE S NAJBOGATIJIM PROGRAMOM OD SVIH DOSADAŠNJIH SAJAMSKIH MANIFESTACIJA

Ovo je pravi zeleni sajam užitaka, rekao je novinarima Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma na press-konferenciji povodom predstojećih svibanjskih sajmova, pozivajući sve one koji vole prirodu, sport i rekreaciju, lov, ribolov, konje ili uživaju u gastronomiji da dođu u subotu i nedjelju 25. i 26. svibnja na Sajamski prostor Gudovac. Za uvod u sajamska događanja novinarima je predstavljen šampionski fiš Bjelovarskog sajma koji je titulu najboljeg osvojio prošlog mjeseca na Međunarodnom sajmu lova i ribolova u Gornjoj Radgoni. Time su na najbolji način najavljena događanja predstojećeg vikenda.

BJELOVARSKI SAJAM POKLANJA GRAĐANIMA SAJAM ZA SVE GENERACIJE LJUBITELJA PRIRODE I ZDRAVOG ŽIVOTA, LOVACA, RIBOLOVACA, SPORTAŠA I REKREATIVACA, PROMICATELJE RURALNOG TURIZMA, IZVORNIH SPECIJALITETA I GASTRONOMIJE S NAJBOGATIJIM PROGRAMOM OD SVIH DOSADAŠNJIH SAJAMSKIH MANIFESTACIJA

Iz kotlića majstora Nejašmića, prvu je potkovu šarana novinarima izvadio Zlatko Salaj  uz pomoć svog prvog suradnika Tihomira ČaušaOvo je pravi zeleni sajam užitaka, rekao je novinarima Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma na press-konferenciji povodom predstojećih svibanjskih sajmova, pozivajući sve one koji vole prirodu, sport i rekreaciju, lov, ribolov, konje ili uživaju u gastronomiji da dođu u subotu i nedjelju 25. i 26. svibnja na Sajamski prostor Gudovac. Za uvod u sajamska događanja novinarima je predstavljen šampionski fiš Bjelovarskog sajma koji je titulu najboljeg osvojio prošlog mjeseca na Međunarodnom sajmu lova i ribolova u Gornjoj Radgoni. Time su na najbolji način najavljena događanja predstojećeg vikenda.

Na sajamskom prostoru Gudovac Bjelovarski sajam održat će 25. i 26. svibnja čak pet sajamskih priredbi. To su  5. Loreko, sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma, 5. SKOK, sajam konja i opreme za konje. Treći sajam po redu je 3. SPOREK, sajam sporta i rekreacije. Četvrta sajamska manifestacija tog vikenda je VoVina koja se održava po drugi puta u Hrvatskoj kao jedini sajam voćnih vina u Hrvatskoj, a  ove godine prvi puta je pripremljena posebna sajamska cjelina pod nazivom „Zeleni dom“, sajam hortikulture i obnovljivih izvora energije. Svaki od spomenutih sajmova ima svoje brojne i zanimljive sadržaje, a obzirom da su sajmovi raznovrsne tematike raznovrstan je i bogat program koji će se odvijati iz sata u sat cijeloga dana.  Nije pretjerano reći da će sajam 25. i 26. svibnja kao pet sajmova istovremeno na jednom mjestu, biti najveće hrvatsko okupljalište hobista i rekreativaca, ali i pravih sportaša, dakako i gurmana koji će moći degustirati specijalitete lovaca i ribolovaca i mnoge druge izvorne delicije.5-loreko-kotlic-salaj-8002

    Najavljujemo naš najljepši i najatraktivniji sajamski događaj u ovoj godini na kojemu se može vidjeti, kupiti i naučiti zaista mnogo toga što može učiniti život svakoga čovjeka bogatijim, ugodnijim i zdravijim. Sajam lova i ribolova i ekologije, sajam konja i sajam sporta i rekreacije sa svojom ponudom i brojnim događanjima upućuju na mnoga zanimljiva i korisna iskustva i rješenja za svakodnevni život izvan radnih obaveza. Ostali sadržaji odnose se također na užitke koji su povezani s ljepotom života,  od uređivanja okoliša do turističke ponude i gastronomije koji se mogu upoznati na posebnim sajamskim cjelinama kao što su izložbe hortikulture, voćnih vina ili specijaliteta koji se pripremaju u kotlićima. Posebnost ovih naših sajamskih priredbi je u tome što posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim događanjima kao što su izložbe pasa, vožnja bicikla, natjecanja u pripremi jela u kotliću i tako osvojiti neku od pripremljenih nagrada i priznanja, a da ne spominjem neke sadržaje u kojima mogu uživati kao što su jahanje, vožnja zapregom i slično. Također se mnogo toga može naučiti na predavanjima, seminarima i prezentacijama koji su organizirani na sajmu preko cijeloga dana s raznim temama. Jedan dan zapravo prekratko traje da bi se mogli pratiti svi zanimljivi sadržaji, ali treba doći i jednostavno se prepustiti programu. Ako treba, vratiti se na sajam i drugi dan... Očekujemo da će se ove godine znatno povećati broj posjetitelja obzirom na brojnost sadržaja, ali i ulaznice od samo 10 i 15 kuna.

5-loreko-kotlic-salaj-8001O vrijednosti sajmova najbolje govori podatak da sajmove prate dva ministarstva i to poljoprivrede i turizma, a da će sajam otvoriti ministar turizma. Novinarima su se u ime Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije obratili Sonja Novak, pročelnica UO za gospodarstvo Grada Bjelovara i Miroslav Čačija, bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik županijskog lovačkog saveza, a o  predstojećim sajamskim događanjima obavijestili Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, Franjo Poljak u ime HPA, Zoran Vukšić, tajnik Hrvatskog saveza konjičkog turizma i Boris Presečki predsjednik Fitness i bodybuilding centra „Titan Gym“ iz Bjelovara  koji  je domaćin prave multisportske manifestacije i međunarodnih sportskih natjecanja u fitnessu i bodybuildingu. Budući da je lov i ribolov središnji dio svibanjskih sajmova navodimo najprije riječi Vladimira Severa, predsjednika Hrvatskog športskog ribolovnog saveza:

$1-          Ovaj sajam je značajan kada je riječ o lovu i ribolovu u Hrvatskoj zbog velikog broja građana koji se bave ovom vrstom sporta i rekreacije, ali i zbog značajnih potencijala u razvoju turizma. Za razliku od svih drugih hrvatskih sajmova lova i ribolova po prvi puta se na ovom sajmu posebno obraća pozornost edukaciji najmlađih za koje je organiziran jedan poseban edukativan sajamski dan gdje će uz stručno vodstvo, filmove, predavanja, razgledanje izložbi trofeja i žive divljači upoznati svu biološku raznolikost naše zemlje i saznati više o lovu i ribolovu, približiti im te aktivnosti da ih bolje razumiju i da se mogu njima baviti, rekao je Vladimir Sever.

Miroslav Čačija, župan Bjelovarsko-bilogorske županije potvrdio je da ovaj sajam postaje najveći sajam lova i ribolova u regiji i rekao da vjeruje da će dati značajan doprinos razvoju lovnog i ribolovnog turizma. Novinarima je na značaj i zanimljivost 5.SKOK-a, sajma konja ukazao Franjo Poljak ispred Hrvatske poljoprivredne agencije koja je nositelj svih događanja na sajmu konja i opreme za konje.

Ovo je sajam na koji vole doći hrvatski konjogojci. Najviše je hrvatskog hladnokrvanjaka i hrvatskog posavca, ali i sve više hrvatskih toplokrvnjaka koji se želi afirmirati jer je to tip konja koji smatramo da ima najveću perspektivu širenja populacije. To je pasmina koja je najprihvatljivija za velik broj ljudi jer je primjerena i rekreaciji i sportu. Osim hrvatskih pasmina bit će prikazani još i gidrani, haflingeri, lipicanci i drugi... ukupno devet pasmina i 60 grla.

Zoran Vukšić, tajnik Hrvatskog saveza konjičkog turizma najavio je da će se po prvi puta  moći vidjeti neke stvari koje najbolje govore o mogućnostima  hrvatskog konjičkog turizma. To su povijesni scenski  prikazi Picokijade na konjima, zatim Jurjevo na konjima i neke konjičke igre prema međunarodnim pravilima. Bit će tu i posebni gosti iz Županje  koji će izvesti tradicionalne konjičke igre koje su pale u zaborav, a ni bez bjelovarskih husara je sajam nezamisliv. Barokna kočija službenog zagrebačkog fijakerista će voziti posjetitelje, a za početak će u subotu iz centra Bjelovara krenuti ugledni gosti sajma kočijom na otvorenje...

Spektakla neće manjkati jer po prvi puta u Hrvatskoj se održava, a i u široj regiji jedan fitness festival, koji će spojiti fitnes i estradne sportove.

Kreće se sa plesom na šipci u subotu, prezentacijom krav maga borilačke vještine, a  središnji događaj međunarodno bodybuilding natjecanje. Nedjelja je rezervirana za razne vrste aerobica i akrobatsku gimnastiku, a središnji je događaj  međunarodno natjecanje u powerliftingu. U program će biti i prezentacija kettelbell liftinga  I kick boxing.Na vanjskim terenima prezentirat će se posjetiteljima  ulično vježbanje i kalistenika, a posebno će atraktivan događaj biti Strongman, pokazivanje discipline snage s natjecanjem za posjetitelje, rekao je Boris Presečki.

Bit će turniri u visećoj kuglani, biciklistička natjecanja, graplling (hrvanje), ultimate fight i drugih. Očekuje se dolazak poznatih osoba među kojima će biti i aktualni  mister Hrvatske.

Na kraju zaključak svih sudionika pressice uz šampionski fiš majstora  Željka i Marine i prvo vrhunsko vino s Bilogore iz vinarije Čačija: Sajam jednostavno treba doći i pogledati, a vrijedi i uživati u pripremljenim specijalitetima, spojiti ugodno i korisno...

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Svibanj 2013 23:47
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023