Najava: 5. LOREKO – sajam lova, ribolva, ekologije i ruralnog turizma,

Napisao  Srijeda, 22 Svibanj 2013 19:37

bj sajam zaglavljeNa Sajamskom prostoru Gudovac, 25. i 26. svibnja 2013. održat će se ponovno čak četiri sajamske manifestacije. Uz 5. LOREKO – sajam lova, ribolva, ekologije i ruralnog turizma, održavaju se 5. SKOK - sajam konja i opreme za konje, 3. SPOREK - sajam sporta i rekreacije te 2. VOVINA – izložba voćnih vina.

Zbog toga zaista nije pretjerano reći da će ovaj sajam biti mjesto okupljanja brojnih hobista i rekreativaca, ali i pravih sportaša, a dakako i gurmana koji će moći degustirati specijalitete lovaca i ribolovaca.

Na Sajamskom prostoru Gudovac, 25. i 26. svibnja 2013. održat će se ponovno čak četiri sajamske manifestacije. Uz 5. LOREKO – sajam lova, ribolva, ekologije i ruralnog turizma, održavaju se 5. SKOK - sajam konja i opreme za konje, 3. SPOREK - sajam sporta i rekreacije te 2. VOVINA – izložba voćnih vina.

Zbog toga zaista nije pretjerano reći da će ovaj sajam biti mjesto okupljanja brojnih hobista i rekreativaca, ali i pravih sportaša, a dakako i gurmana koji će moći degustirati specijalitete lovaca i ribolovaca.


Bjelovarski sajam
LOREKO je specijalizirani sajam lova i ribolova, a posebno je zanimljiv posjetiteljima različitih struka i životne dobi zbog svog bogatog programa i velikog broja sadržaja. Za posjetitelje lovce osim izložbeno-prodajnog dijela najvećih hrvatskih dobavljača opreme najšireg asortimana je pripremljen izuzetno velik broj sadržaja koji će boravak na sajmu učiniti zanimljivim i korisnim ne samo lovcima nego i svim ljubiteljima prirode.

Lovci mogu sudjelovati u natjecanjima u lovnom streljaštvu i streličarstvu na 3D metama. Lovcima će biti namijenjen i poseban prostor za prodaju rabljene lovačke opreme, naravno uz prethodnu najavu, a na raspolaganju će biti puškarska radionica za pregled i servisiranje oružja.


Jedan od najatraktivnijih dijelova svakako je izložba dermopreparata u potpuno prirodnom ambijentu na gotovo 100 kvadratnih metara prostora, te izložba žive divljači. Zastupljeni su i stručni sadržaji i razmjena znanja i iskustava.


Bjelovarski sajam
Druga sajamska cjelina je SKOK - sajam konja i opreme za konje koji također već postaje tradicionalna sajamska manifestacija.

Uz veliki broj izloženih pasmina konja, održat će se i konjička natjecanja, vožnje u zapregama, festival arapske pasmine konja i još mnogi zanimljivi sadržaji.

I treća sajamska cjelina nije ništa manje zanimljiva. Riječ je o sajmu sporta i rekreacije – SPOREK, a uključit će sve one koji su zainteresirani predstaviti svoj sport ili svoje sportske rezultate široj javnosti. 

Tu je prije svega težište na sportskoj rekreaciji. Zbog toga se nastavlja popularna biciklijada, sa više od stotinu sudionika. U ovu sajamsku cjelinu uključeno je na poseban način i streličarstvo s mogućnošću provjere umijeća rukovanja lukom i strijelom na 3D metama divljači te sportskim metama i s različitim vrstama lukova. 

Na otvorenom poligonu održat će se otvoreni turnir u paintballu, a Hrvatski ratni veterani / Udruga veterana domovinskog rata će organizirati turnir u visećoj kuglani.

Ove godine, kao posebna atrakcija sajma SPOREK, održat će se međunarodni fitness festival,Titan Fit Fest Bjelovar 2013 – Multisportska Međunarodna Manifestacija. Tijekom ovoga festivala će se objediniti natjecanja u više sportova usko vezanih uz fitness, rekreaciju i discipline snage.

Kao posebna sajamska cjelina koja već duži niz godina nedostaje Hrvatskoj i mnogi je godinama priželjkuju kao specijaliziranu priredbu, po drugi puta se organizira izložba hrvatskih voćnih vina – VOVINA – izložba i ocjenjivanje koji se održavaju u suradnji sa Zavodom za vinarstvo Hrvatske.

Očekuje se dolazak svih najboljih voćnih vinara i vina koja se danas proizvode u Hrvatskoj bez obzira o kojoj je voćnoj vrsti riječ - kupini, višnji, jagodi ili jabuci.

Ono što je najvažnije za sve posjetitelje, velik broj raznovrsnih sadržaja vrlo dobro povezuju ugodno s korisnim.

›› Prijava za NATJECANJE U KUHANJU JELA "RIBLJI KOTLIĆ" I "LOVAČKI KOTLIĆ" na sajmu 5. LOREKO.
›› Prijava za manifestaciju "Zeleni dom – hortikultura i obnovljivi izvori energije"

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Svibanj 2013 23:49
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023