Lovište ZELENDVOR

Napisao  Petak, 18 Srpanj 2008 11:06
Lovište ZELENDVOR Lovište ZELENDVOR

Zelendvor jedno od najstarijih lovišta u Hrvatskoj osnovano je 1870. godine. Lovište kojim gospodari Zelendvor rasprostire se na površini od  8.500 hektara, a nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske.

Danas je Zelendvor poznat po pojedinačnim i skupnim lovovima na trčke, fazane, prepelice, virđinijske prepelice -kolinke, šljuke te zeca i kunića, a organizacija lova omogućava lov po želji lovaca, pa je moguć pojedinačan lov s vlastitim psima, odnosno lov prigonom ili pogonom u manjim ili većim grupama uz pratnju profesionalnih lovnika  i odstrjela željene količine divljači.

POVIJEST LOVIŠTA

grof_marko_bombelles
 Grof Marko Bombelles

Zelendvor jedno od najstarijih lovišta u Hrvatskoj osnovano je 1870. godine kada je grof Marko Bombelles dopremio veću količinu fazanske divljači iz južne Moravske te tako postavio temelje organiziranom lovstvu na prostorima današnje Varaždinske županije.

Ravničarski teren, propusno pjeskovito i šljunkovito tlo, te polje obraslo raznim poljoprivrednim kulturama, šumarcima i živicama, bilo je idealan teren za uzgoj i lov sitne divljači.

Pod stručnim vođenjem vlastelinstva grofovske obitelji Bombelles, Zelendvor je postao uzorno i bogato lovno gospodarstvo i lovište u kojem su rado boravili mnogi domaći i strani lovci.
Bogatstvo lovnog fonda, etički odnos prema divljači i lovcima-gostima, prema staroj europskoj i austrougarskoj lovnoj tradiciji, privlačio je mnoge ugledne lovce, predstavnike grofovskih obitelji i tadašnje aristokracije.

 

LOVIŠTE ZELENDVOR DANAS

Lovište kojim gospodari Zelendvor rasprostire se na površini od  8.500 hektara, a nalazi se na krajnjem sjeverozapadnu Hrvatske.
Lovište je u potpunosti nizinsko-panonskog tipa bez izrazitih reljefnih oblika, odnosno gotovo ravno i potpuno prohodno, čemu također doprinosi tlo koje je propusno i ocjedito.
Karakteristike ovog lovišta su sitno seljačke parcele zasađene različitim poljoprivrednim kulturama što je naročito pogodno za uzgoj i lov sitne divljači.

 

Danas je Zelendvor nadaleko poznat po pojedinačnim i skupnim lovovima na:

  • trčke
  • fazane
  • prepelice
  • virđinijske prepelice -kolinke
  • šljuke
  • zeca i kunića

a organizacija lova omogućava lov po želji lovaca, pa je tako mogući pojedinačan lov s vlastitim psima, odnosno lov prigonom ili pogonom u manjim ili većim grupama uz pratnju profesionalnih lovnika  i odstrela željene količine divljači.

 

 

U samom centru lovišta okružena park-šumom i velikom travnatom površinom na kojoj je smješteno dječje igralište s puno različitih dječjih drvenih građevina, nalazi se Lovačka kuća Zelendvor koja pruža sve uvjete za ugodan odmor i relaksaciju naših gostiju. Lovačka kuća Zelendvor raspolaže sa 11 soba i to 4 jednokrevetne i 7 dvokrevetnih, od kojih je svaka opremljena s TV, kupaonicom i WC.

loviste_zelendvor_lovacka_k

Pored lovačke kuće smješten je restoran Zelendvor u kojem naši vrsni kuhari pripremaju raznovrsne lovačke i nacionalne specijalitete, odnosno ostala jela po narudžbi.Kako bi olakšali lovcima-turistima manipulaciju s lovačkim oružjem, pružamo mogućnost iznajmljivanja lovačkog oružja, a odstreljenu divljač lovci mogu do odlaska kući pohraniti u hladnjače koje se nalaze nedaleko Lovačke kuće.

loviste_zelendvor_lovacka_1 loviste_zelendvor_lovacka_2 loviste_zelendvor_lovacka_3
     

U Zelendvorskoj šumi nedaleko lovačke kuće nalazi se najmodernija lovačka streljana u Hrvatskoj za gađanje letećih meta na kojoj naši gosti  mogu iskušati svoje streljačke sposobnosti u disciplinama «trap», «skeet» i «lovački parkur».

nastavlja se... 

Zadnja izmjena Petak, 22 Travanj 2016 01:57
K2 Items

PROMOCIJE

NL Pure 32 300x250ani CRO
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023