U Kunjevcima otvorena luksuzna lovačka kuća

Napisao  Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2007 03:55
lovacka-kuca-kunjevciVINKOVCI - Na gotovo 700 četvornih metara ovog ljeta  je u neposrednoj blizini Vinkovaca, u lovištu Kunjevci, koje se prostire na približno 1.300 hektara ograđenog prostora, otvorena Lovačka kuća, jedan od trenutačno najljepših objekata takvog tipa u Hrvatskoj.

lovacka-kuca-kunjevci VINKOVCI - Na gotovo 700 četvornih metara 25. 6. 2007.  je u neposrednoj blizini Vinkovaca, u lovište Kunjevci, koje se prostire na približno 1.300 hektara ograđenog prostora, otvorena Lovačka kuća, jedan od trenutačno najljepših objekata takvog tipa u Hrvatskoj.

Uz predstavnike Hrvatskih šuma, visoke državne i lokalne dužnosnike, uz blagoslov Tadije Pranjića, župnika i dekana vinkovačkog, lovačku kuću svečano je otvorio saborski zastupnik Tomislav Čuljak.

“Nakon dugo vremena Uprava šuma Vinkovci uložila je novac u razvoj lovnog i kontinentalnog turizma. Pokušat ćemo predstaviti Kunjevce vrhunskim smještajem i kulinarskom ponudom. Priroda je, kao što sami vidimo, također vrhunska, tako da očekujemo bitan pomak u lovnom turizmu”, istaknuo je Zvonimir Mišić, voditelj Uprave šuma Vinkovci.
kunjevci_vinkovci_540

Gradnja Lovačke kuće počela je krajem 2003. godine, a ukupno je uloženo oko 8. milijuna kuna. “Uposleno je četvero novih ljudi, a želja nam je da nastavimo s razvojem kvalitetnog turizma pa ćemo već sljedeće godine napraviti jedan welness centar i saunu u podrumu ove lovačke kuće. U sklopu ponude imamo i eko-elektro vozilo za razgledanje šume, kao i vrhunsko strelište "par kur", gdje očekujemo velik broj lovaca i onih koji vole pucati na glinene golubove”, dodaje Mišić.

Lovačka kuća ima 6 apartmana s 12 ležaja, a svaki je uređen s drukčijom vrstom drveta, među kojima su hrast, trešnja, grab, jasen, joha i orah. “Raduje me što smo otvorenjem Lovačke kuće ušli u novo poglavlje razvoja kontinentalnog turizma i lova, kojem svi moramo posvetiti više pozornosti. Mi nemamo more, ali imamo šume i to moramo iskoristiti”, istaknuo je prilikom otvorenja ovog luksuzno opremljenog objekta vinkovački gradonačelnik, dr. Mladen Karlić.

“Ovo je jedan od najljepših lovno-turističko-ugostiteljskih objekata unutar Hrvatskih šuma, a gdjegod su lovišta, imamo u pravilu i takve lovne objekte. Međutim, ovaj je poseban po tome što je najnoviji i bit će vodilja da takve i slične objekte treba raditi i ubuduće. Nama je osnovna djelatnost gospodarenje šumama, ali Hrvatske šume isto tako moraju biti prepoznatljive i kroz gospodarenje lovištima. Da bi ono bilo što kvalitetnije, uz takvo lovište morate imati kvalitetne lovno-turističke objekte gdje možete ugostiti ljubitelje lova, ali i sve ljubitelje prirode”,

istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk, najavljujući kako su u planu Hrvatskih šuma slični zahvati u lovištu Spačva, a isto tako i u drugim ne samo na području Vinkovaca.

Izvor: Glas Slavonije / Autor: R.MESIĆ

 

Lovište Kunjevci

Lovište je uzgajališnog tipa i zauzima površinu od oko 1304 ha. Ono obuhvaća tipične slavonske hrastike. Poznato je po svojoj ljepoti, primjereno je uređeno, s čistim prosjecima, urednim livadama i lovnim stazama. Ondje se uzgaja jelen lopatar vrhunske trofejne vrijednosti, muflon s rogovima više od 220 CIC točaka, srna te divlja svinja. Loviti se može šuljanjem, dočekom ili privozom lovačkim kolima, uz pratnju školovanih lovnika. U zimskim mjesecima organizira se lov na divlje svinje prigonom uz upotrebu posebno izvježbanih pasa. 

lovište

tip lovišta

površina

XVI/8   Kunjevci

uzgajalište

1304 ha

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023