Lovačko društvo "Fazan" Molve

Napisao  Utorak, 19 Kolovoz 2008 02:33
hubert-molve MOLVE - Bogatstvo i ljepota prirode okolice Molvi pogodna je za uzgoj sitne i krupne divljači te razvoj lovnog turizma. Prekrasne hrastove šume, vrbaci uz Dravu, te plodne njive ispresjecane potocima i šumarcima dio su lovišta udruge Fazan Molve. Takvi preduvjeti dali su poticaj grupi ljubitelja životinja i prirode da osnuju lovačku udrugu, te se organizirano brinu prvenstveno za uzgoj divljaci. Lovačka udruga djeluje u sastavu zajedničkog lovišta Koprivničko-križevačke županije odnosno podzakupnika lovišta Đurdevac 1/3 i zauzima prostor između Drave na sjeveru i južnog dijela naselja Molve, od oko 3000 ha.
MOLVE - Bogatstvo i ljepota prirode okolice Molvi pogodna je za uzgoj sitne i krupne divljači te razvoj lovnog turizma. Prekrasne hrastove šume, vrbaci uz Dravu, te plodne njive ispresjecane potocima i šumarcima dio su lovišta udruge Fazan Molve. Takvi preduvjeti dali su poticaj grupi ljubitelja životinja i prirode da osnuju lovačku udrugu, te se organizirano brinu prvenstveno za uzgoj divljaci. Lovačka udruga djeluje u sastavu zajedničkog lovišta Koprivničko-križevačke županije odnosno podzakupnika lovišta Đurdevac 1/3 i zauzima prostor između Drave na sjeveru i južnog dijela naselja Molve, od oko 3000 ha.
fazan1
Članovi LU Fazan Molve 

Mirni rukavci Drave idealni su dijelovi za gniježdenje različitih ptica močvarica od kojih je najzanimljivija divlja patka. Ujedno je to prostor prezimljavanja i preleta divljih gusaka i liski. Plodna polja staništa su zečeva, fazana i prepelica, dok šumski dijelovi Gornje Šume čuvaju pravo blago visoke divljači. Blizina poznate Repaške šume, rijetko očuvanog šumskog prostora u Hrvatskoj koje je vrlo bogato srnećom divljaci često i prekrasnih kapitalnih primjeraka (jedan takav primjerak srndaća krasi i Lovački muzej u Zagrebu).
Jelenska divljač često se susreće u lovištu, te u vrijeme rike predstavlja pravu pjesmu za ljubitelje prirode i životinjskog svijeta. Nisu rijetkost niti divlje svinje koje nalaze svoje stanište u gustišima na zapadnom dijelu Gornje Šume.
Ipak, ima li što ljepše za svakog pravog ljubiteija životinja nego kada u magličasto jutro pred zoru promatra srnu kako izvodi svoje mlado na ispašu.
Sve je to dio bogatstva prirode ovog dijela Podravine, te ujedno i dobar razlog da ljubitelji prirode, lova i lovnog turizma posjete ovaj kraj.
Na području općine Molve ustanovljena su lovišta na površinama zemljišta u vlasništvu države i to:
  1. VI/6 PESKI površine 4.760 ha - vlastito otvoreno lovište
  2. VI/9 REPAŠ površine 4.030 ha - vlastito otvoreno lovište
  3. ĐURĐEVAC 1 površine 21.279 ha - zajedničko otvoreno lovište
Predsjednik Lovačkog društva Fazan Molve:
Jakopović Nevenko,
Marijanska 123, Molve
tel. 048/892-141
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items