UGINULA četiri Napuljska mastifa prije nastupa na EURODOG-u

Napisao  Subota, 09 Lipanj 2007 01:38
Ocijeni
(0 glasova)
mastif_lovacZAGREB - UGINULA četiri Napuljska mastifa, pasa koji vrijede nekoliko stotina tisuća kuna, a trebali su sudjelovati na Europskoj izložbi pasa koja se otvara danas na Zagrebačkom velesajmu, pronađeni su u "Mercedes" kombiju ukrajinskih registracija ispod Mosta Mladosti.

ZAGREB - UGINULA četiri Napuljska mastifa, pasa koji vrijede nekoliko stotina tisuća kuna, a trebali su sudjelovati na Europskoj izložbi pasa koja se otvara danas na Zagrebačkom velesajmu, pronađeni su u "Mercedes" kombiju ukrajinskih registracija ispod Mosta Mladosti.

"Mi neizmjerno žalimo zbog smrti tih pasa, ali nažalost ni sami još ne znamo kako je došlo do uginuća. Ne poznajemo ni gospodina iz Ukrajine koji se sada prvi puta natječe u Zagrebu. Psi su se trebali natjecati u nedjelju", rekao je Damir Skok, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza koji je organizator izložbe.

neapolitan_mastiff Psi su uginuli, kako neslužbeno doznajemo, jer su za vrijeme duge vožnje iz uzgajališta pasa u Ukrajini, boravili u skučenom prostoru te nisu imali dovoljno vode i hrane. Je li to stvarni uzrok smrti pokazat će obdukcija koja će se obaviti na Veterinarskom fakultetu.

Inače, pronađeni su jučer u popodnevnim satima u četiri plastična boksa, neodgovarajuće veličine. Napuljski mastifi su u prosjeku visoki oko 65 centimetara.

Na mjesto događaja izašla je veterinarska inspektorica, a na obdukciju na Veterinarski fakultet leševe su prevezli zaposlenici Veterinarsko-higijenskog servisa, priopćila je zagrebačka policija.

Zbog Europske izložbe u Zagreb je stiglo oko deset i pol tisuća pasa, koji pripadaju oko 300 pasmina. Otvorenje izložbe je danas u petak, a zatvara se u nedjelju.

Izvor: Index.hr 

Pročitano 2250 puta
K2 Items