Vježba NLT-a i Alpskih brak jazavčara u gateru «Šumbar»

Napisao  Četvrtak, 12 Travanj 2007 22:56
Ocijeni
(0 glasova)
gater-mSvaki lovac zna da lovački psi zahtijevaju neprestanu vježbu i rad na terenu. Kod lova na crnu divljač karakteristično je to da se psi treniraju u ograđenom prostoru, "gateru". Gatera ima većih i manjih, sa više veprova ili samo jednim. Imali smo prilike doznati primjer iz medija gdje je lovac pretvorio svoje dvorište u gater, drugi primjer gdje je gater bio tako veliki da psi nisu mogli pronaći svinje. Ovdje donosimo  jednu sasvim malu priču o vježbi pasa u gateru «Šumbar» gospodina Milana Obrovca...
Svaki lovac zna da lovački psi zahtijevaju neprestanu vježbu i rad na terenu. Kod lova na crnu divljač karakteristično je to da se psi treniraju u ograđenom prostoru, "gateru". Gatera ima većih i manjih, sa više veprova ili samo jednim. Imali smo prilike doznati iz medija npr. gdje je lovac pretvorio svoje dvorište u gater, drugi primjer gdje je gater bio tako veliki da psi nisu mogli pronaći svinje.
Iako rad u Gateru za divlju svinju nije u Pravilniku za ispitivanje i ocjenjivanje rada pasa goniča, standardni  Gater mora imati minimalno 150x150m, i radi se uvjek na jednoj svinji, a ako se ona zamori zamjenjuje se sa drugom. (LOVAC)
Ovdje donosimo  jednu sasvim malu priču o vježbi pasa u jednom malom privatnom gateru, gateru «Šumbar» gospodina Milana Obrovca.
gater-1

Odlični terijeri Josipa Šarunića.

Ugodno poslijepodne u gateru «Šumbar» gospodina Milana Obrovca polako ali sigurno vraća lovnu kinologiju na područje Karlovačke Županije.U gateru su se «okušala» četiri njemačka lovna terijera iskusnog lovca, šumara i strastvenog terijeraša Josipa Šarunića koji su fenomenalno odradili na «domaćeg» vepra.
gater-2

Terijeri, brakovi i gazde u «akciji»!

Posebno se istakla dvije godine stara kujica NLT Ciba koja se je i na IPO-u prošle godine u Petrinji pokazala odlična na jazavca. Uz terijere su u gater «ušla» i dva odlična brak jazavčara gospodina Ivana Šarka.
gater-3

Vepar gospodina Milana Obrovca zna sa psima.

Autor: Viktor Šegrt, dipl. ing. šumarstva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitano 2961 puta
K2 Items

-

HELIA S 42 300x250px CRO
fanzoj lovac info
rusan lovac info
ritosa lovac info
hunting el range
ma ra lovac infp