Kup Istre-šlag na tortu kinoloških manifestacija u Istri!

Napisao/la  Srijeda, 23 Listopad 2013 08:47
Ocijeni
(0 glasova)

kup-istre-labin3-13LABIN - Već tradiconalno u Istri se svake godine organizira međunarodna manifestacija Kup Istre.U proljetnom terminu to je takmičenje pasa ptičara do 30 mjeseci starosti,dok se na jesen ptičarima pridružuju goniči i nema dobne granice za pse.

Već tradiconalno u Istri se svake godine organizira međunarodna manifestacija Kup Istre.U proljetnom terminu to je takmičenje pasa ptičara do 30 mjeseci starosti,dok se na jesen ptičarima pridružuju goniči i nema dobne granice za pse.

Ove godine domaćin manifestacije je bila Kinološka udruga Labin ( http://www.ku-labin.com.hr/ ). Domaćinu sa već organizranim tipom ljudi,zaljubljenika u kinologiju poslije odličnog odrađenog proljetnog djela nije preostalo ništa drugo nego tu razinu organizacije ponoviti i u jesenskom djelu Kup-a Istre.

Subota 19.10.2013. mjesto okupljanja Čepić Polje.Pozdravnim riječima predsjednika domaćina Ku Labin Darko Martinović,te delegata Lina Kodele Kup Istre manifestacija je otvorena i sve je bilo spremno za odlazak na terene LD “Zec“ Kršan,LD “Kamenjarka“ Labin, u 5 baterija.

Tri baterije goniča,jednu kontinentalnih ptičara,jednu britanskih ptičara sudili su suci: Slobodan Hrvatin, Pio Klun, Fulvio Titonel, Milan Čulinović, Filiplić Vjekoslav, Dušan Uljančić te kinološki sudac i prijatelj iz Slovenije gosp. Bordon Oreste.

Vremesnke prilike a i tereni idealni za rad pasa. Divljač u zadovaljavajućem broju sa mogućnostu svakog psa da dođe u kontakt sa divljači.

Završetkom rada na terenu svi se sele u lovački dom LD „ Kamenjarka“ Pićan, gdje se dodjeljuju prigodne plakte, pehari i poklon paket hrane za pse Prima food spoznora tvrtke Pet team. A ovaj put to su zaslužili psi:

Kontinentalne pasmine

1 ASTEN -NEK vl. i vodič Emilio Uljančić

1.vrlo dobar

Britanske pasmine

1. MAK OD RAVNIH KOTARA -ES vl. i vodič Eliđo Kos

1.odličan

2. NERONE -PO vl. i vodič Erminio Jurišević

2.vrlo dobar

   OKER PIĆANSKA-ES vl. i vodič Belanić Vjekoslav

PPO

Goniči

1.BISTRA -IGK vl. i vodič Hrvatin Gracijano

1.odličan CACT HR-CACIT

2. DIANA -IGK vl. i vodič Peteh Davor

2.odličan CACT HR

3. LUKS-IGK vl. i vodič Oplanić Ivan

3.odličan CACT HR

Ekipni plasman: 1.MJESTO – Kinološko društvo POREČ

2.MJESTO – Kinološka udruga LABIN

3. MJESTO –Kinološko društvo PULA

Uz prigodan ručak koji je osigurao domaćin za sve koji su taj dan došli na Kup Istre završava još jedan prekrasan dan kinologije u Istri. Za ovaj Kup Istre posebno treba naglasiti da su svi goniči koji su bili prijavljeni,naše autohtone pasmine Istarski krodlaki gonič.Ovaj podatak dokazuje da naše autohtone pasmine prvenstveno svojom kvalitetom uvelike zauzimaju mjesto kod naših kinologa,lovaca što nam svima mora služiti na čast!

Do sljedećeg čitanja svima veliki kinološki pozdrav!

kup-istre-labin2-13

kup-istre-labin-13

kup-istre-labin3-13

               

Autor: Ivo Gržinić
Pročitano 2890 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023